Регистрация

Маски с тиква за млада кожа без пъпки и петна

11 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 7778
Маски с тиква за млада кожа без пъпки и петна

Възползвайте се от каротена и витамините в тиквата, за да накарате лицето си за засияе.

Доказано е, че оранжевия цвят в редица плодове и зеленчуци като морков, пракова, тиква, портокал се дължи на пигменти от групата на каротеноидите – вещества, които даряват на кожата така нужния каротен – обявен за вещество на младостта. Затова и тези дарове на природата са в основата на редица кремове, лосиони и други мазила, предназначени за изглаждане на кожата, провокиране на нейната мекота и еластичност, поддръжка на здравия й и привлекателен вид, на равномерен тен и най-важното – изглаждане на бръчките и създаване на млада и изящна визия.

Именно месец октомври е онази част от годината, когато много от плодовете и зеленчуците, на които сме се радвали през лятото се изтеглят от пазара и на тяхно място се появява нейно величество тиквата, която радва с различни форми, с плътен вкус в сладки и солени ястия и  не на последно място с лечебните си свойства. Затова ако сте привърженик на домашно направените разкрасителни мазила или просто искате да опитате нещо ново, което доказано ще подобри вида на лицето и поведението на кожата му, ние от kulinarno.bg ще ви препоръчаме няколко маски за лице с тиква, които се правят бързо и лесно и се славят с висока ефикасност.

Най-утвърдената маска за лице с тиква ще си направите като смачкате на пюре 1 ч.ч. от добре сварения плодов зеленчук и го смесите хубаво с 3 с.л. кисело мляко и 2 с.л. мед. Охладете кашата за половин час, след което я нанесете върху измитата кожа на лицето и шията в щедри дози и оставете да подейства за 20 мин. След това изплакнете с хладка вода. Ако повтаряте маската през ден, след четвъртия сеанс разликата ще е очевидна. Този трик за разкрасяване е известен от край време по родните земи и за ефекта от мазилото можете да попитате дори вашите баби. Те ще го потвърдят.

Маска за лице с тиква за суха кожа. Ще почувствате как лицето ви само започва да се омазнава в допустимите граници, ако провокирате тези процеси със смес от ½ ч.ч. пасирана сурова тиква, 2 с.л. бадемово масло, 1 с.л. мед и щипка канела. Витамините от тиквата ще предизвикат защитните сили на кожата и ще й помогнат да се възползва от целия си потенциал в защитата от влиянието на студените ветрове и ниската температура. Ще усетите, че само след три-четири повторения на маска, усещането за опънатост и сухота ще изчезне, а лицето ви ще се радва на меко и привлекателно покритие с копринен тен. Най-добре е да повтаряте маската през ден, като престоявате с нея 15-20 минути.

Маска за лице с тиква срещу акне и кожни петна. Това биле можете да си забъркате като смесите сока от 350 г настъргана тиква с пресния жълтък на едно яйце, лъжичка кисело мляко и малко мед. Получената субстанция е доста течна, затова при нанасянето й можете да използвате тампон за лице. Втрийте хубаво маската в кожата си, оставете я да действа 5 мин., след което върху нанесената течност добавете още един пласт. Почакайте да подейства за 15-тина мин. и изплакнете със студена вода. Тенът ще се изглади до 4-тия сеанс, но ако имате упорити младежки пъпки или белези от тях, ще им трябва повече време. Проявете постоянство и повтаряйте маската две седмици, за да се насладите на дълготрайния й пълен ефект.

Маска за лице с тиква против умора и тъмни кръгове около очите. Тук от вас не се изисква нищо повече от това да си рендосате 200 г тиква на ситно и без да я стискате, да нанесете тънките лентички плътно по добре почистена кожа. Слагайте смело и около очите. Престойте с маската половин час и веднага ще забележите, че следите от тежкия ден и натоварването са останали в миналото.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Картофеното пюре влиза в разкрасителния репертоар на лицето

Маски и компреси с картофено пюре изглаждат кожата, намаляват отоците и помагат при чистенето на черни точки.   виж още »

Тиквата - вкусна профилактика в сезона на грипа

Защо е добре да си хапваме тиква и как тя ни помага да се пазим от разболяване. виж още »

Зимни маски за лице с банани

Разчитайте на банана да направи кожата ви гладка, мека и еластична. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта