Регистрация

Зимни маски за лице с банани

22 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 4975
Зимни маски за лице с банани

Разчитайте на банана да направи кожата ви гладка, мека и еластична.

Предвещаните от синоптиците студове рефлектират и върху онази кожа от човешкото тяло, която се сблъсква с тях директно, без да е покрита с дрехи – лицето. Северният вятър я прави суха и напукана, чувството е все едно е изопната докрай, а при всяка мимикрия се усеща тягосно опъване. Освен усещането, неприятна става и нейната визия; появяват се червени петна, сухи участъци с по-светла или по-тъмна пигментация. Несъмнено трябва да се предприемат действия за хидратиране и успокояване. На помощ идва един от най-разпространените плодове на пазара днес – бананът, който в съчетание с други продукти се превръща в перфектното мазило за запазване на красивото лице. Преценете с кои проблеми искате да се преборите и харесайте най-подходящата за вас маска от изброените.

1. Дълбоко хидратираща зимна маска за лице с банан и зехтин. Намачкайте половин банан (по-добре да го направите с неметален предмет, за да не унищожите витамините от плода) на пюре и към него добавете 1 с.л. зехтин, ½ ч.л. мед и 10 капки прясно изцеден лимонов сок. Размесете добре с дървена или пластмасова лъжица или шпатула и нанесете върху предварително почистено лице. Оставете да подейства за 20-тина мин. и изплакнете с хладка вода. За финал можете да топирате с овлажняващ лосион, който да допринесе за още по-силен ефект. Маската не затормозява кожата и може да се прави ежедневно. Ефектът ще се появи след третата процедура.

2. Зимна маска за лице против акне с банан и салицилов спирт. Ако към изброените по-горе проблеми  се прибавят и неприятните младежки пъпки, имате натурално решение за тяхното премахване. Към половинката намачкан банан, описана в горната маска прибавете 1 с.л. салицилов спирт от 1% и 10 капки глицерин. Смесете до гладкост и намажете почистената кожа. Дръжте не повече от 10 мин. След това изплакнете и подсушете. За финал, ако усещате сухота, можете да обтриете с памуче, напоено с глицерин. Маската се прави през ден. Кожата ви ще се почувства освежена още след първия сеанс, а лицето ви ще се прочисти от петънцата след първата седмица.

3. Зимна бананова маска за подхранване на кожата на лицето. Тази процедура е препоръчителна за онези от вас, които са позанемарили грижите за сияйна кожа и са пропускали да я подхранват и почистват в дълбочина в последно време. Ако чувствате, че лицето ви се сърди, подарете му този букет от полезни съставки. Към половинката намачкан банан прибавете 1 с.л. с връх кисело мляко, 1 ч.л. мед и счукани на прах 2 хапченца витамин С. Нанесете върху измита кожа и оставете да подейства за 15 мин. След това изплакнете. Повтаряйте маската всеки ден час преди лягане. Само след седмица ще се радвате на напълно регенерирана и жизнена кожа.

4. Маска за лице с банан и хума за изглаждане на неравномерния тен. Смесете половин намачкан банан с 1 ч.л. хума на прах. Текстурата ще стане доста гъста, но така е правилно. Нанесете я на дебел пласт върху лицето и шията и оставете да подейства за 15 мин. След това отмийте със студена вода. За финал нанесете овлажняващ крем. Правете сутрин или вечер в два последователни дни и на третия пропускайте. Тенът на кожата ви ще се регулира след петия сеанс.

5. Зимна пилинг-маска за лице „Сбогом мръсотия“ с банан и бадеми. Към 1/3 намачкан банан прибавете 10 грама смлени бадеми. Размесете добре. Измийте лицето си с топла вода, така че да се отворят порите, след това нанесете маската и с умерен натиск масажирайте няколко минути. Отмийте с хладка вода. Още след първия сеанс ще можете да се насладите на добре почистена, еластична, сияйна и дълбоко хидратирана кожа на лицето. Можете да завършите с крем или топиращ лосион. Маската се прави през ден и е изключително полезна. Можете да я използвате и преди някоя от гореизброените козметични процедури. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Един банан на ден за здраве, щастие и бързи реакции

Пет причини да се яде банан всеки ден.   виж още »

Не изхвърляйте нишките на бананите

Безвкусните влакна между ядливата сърцевина на банана и обелката съдържат витамините и минералите на плода в концентриран вариант.   виж още »

Домашен масаж на лицето по тайландски

Тайландска маска за лице с банан, ориз и ядки прави чудеса с всеки тип кожа.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта