Регистрация

Неистовото желание за кафе доказва телесен дефицит

27 Nov 2018   /   nina123   /   Видяна: 1392
Неистовото желание за кафе доказва телесен дефицит

Засилената нужда от кафе свидетелства за липса на основни микроелементи в тялото.

 

Кофеинът е вещество с пристрастяващ ефект, което се намира в кафето. Затова мнозина запалени кафеджии не могат да спрат след първата чаша. (Още за влиянието на кофеина върху мозъка, четете ТУК.) Но понякога нуждата от допълнителни дози кафе се свързва и с дефицит на вещества в организма, пише БГНЕС, оповавайки се на думите на диетолога Шон Уилкинс.

 

Дефицит на сол. Ако желанието за поглъщане на огромни дози кафе е съпроводено с чести главоболия особено в областта на слепоочията, може да сте от малцината съвременни хора, изпитващи солен недостиг. Нервната система е изопната. Често се получава и след консумацията на алкохол, когато тялото се нуждае от допълнителни соли. В такъв случай хапнете солена храна с морска или алтернативна сол и си подправете зеленчук с ябълков оцет, съветва Уилкинс.

 

Дефицит на фосфор. Ако кафе апетитът ви е придружен с мускулна отпадналост и физическа слабост, може да липсва фосфор в менюто ви. Запълнете празнините със зърнени варива, риба, телешко и пилешко месо и чаша бира. Безалкохолната не върши работа.

 

Дефицит на желязо. Ако си пийвате по няколко кафета и същевременно забелязвате, че от известно време косата ви пада и оредява, а пулсът се ускорява, най-вероятно желязото в тялото ви критично е намаляло. Преминете на зелени листни зеленчуци, броколи, цвекло и черен дроб. Същевременно хапвайте цитрусови плодове, защото витамин С спомага абсорбирането на важния елемент.

 

Дефицит на сяра. Към крещящата нужда от кафе се добавят симптоми като изтъняване и изсъхване на кожата, бледост и липса на еластичност, честа отпадналост. Проблемът се оправя с консумация на авокадо, сурови ядки, варени яйца и листни зеленчуци.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Страдам ли от дефицит на витамин В12

Недостигът на витамин В12 предизвиква постоянно чувство на умора, загуба на усещането за вкус, проблеми с паметта и очите.   виж още »

Три признака, че страдате от есенен дефицит на витамини

Косата, кожата и очите са най-податливи, когато преминаваме от плодове и зеленчуци към по-тежка и по-бедна на витамини и минерали храна. виж още »

Кафето предпазва от пет вида рак

Кофеиновата напитка доказано спира развитието на рака на простатата, маточната шийка, гърдата, кожата и дебелото черво. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта