Регистрация

Картини от храна издават вкуса на известните

01 Feb 2017   /   nina123   /   Видяна: 2937
Картини от храна издават вкуса на известните

Любовта на Тръмп към парите грейва в зелени подправки, а Бионсе е сладка като шоколад.

Определянето на нрава според хранителните вкусове е тенденция в редица нови психологически изследвания. Но при тях субективността от себевъзприятието, съчетана с липсата на точни научни данни дава силен коз в ръцете на критиците да оспорят доказателствата. Младият украински художник Павел Бондар обаче използва друга техника, за да извади на показ чертите на известните личности в портретите, които им създава.

Бондар рисува с хранителни продукти според характера или най-характерната черта на човека. Така вместо към палитрата, той посяга към хладилника, за да създаде портрет и дори карикатура, като не осмива личността, изпопъчавайки чертите й, а просто използва специфични продукти. Преди броени дни хит в социалните мрежи стана портретът на новия американски президент Доналд Тръмп. Картината е направена от пресен копър. Символиката, която авторът обяснява пред Дойче Веле, че се стреми да извади на преден план, е любовта на Тръмп към парите. Доларите са в зелено, затова и самият им притежател е нарисуван в тази краска и ухае на зеленина.

За съжаление този вид изкуство е доста нетраен, затова малцина могат да се докоснат лично до него. Феновете на екстравагантния художник обаче могат да се насладят на шедьоврите му чрез видеата, които публикува в канала си в Youtube. Там дори може да бъде наблюдаван процеса на създаване на картината в реално време. Няколко часа след нетрадиционното рисуване, творбата вече е негодна.

Последната рисунка на кулинарния художник е портрет на Лейди Гага. Косата й е направена от банани, очите от ябълки и киви, а устните от нар. За да осмее обаче излизането на изпълнителката в рокля от месо, което преди години потресе не само вегани и природозащитници, но и почитателите й, Бондар и закача две обици от сочни телешки котлети.

Сред най-известните му картини са портретът на Винсент Ван Гог от хляб и чай, Бионсе от шоколад. Атрактивният творец е изобразявал още Боб Марли, Фидел Кастро, Барак Обама, Мадона и Мерилин Монро.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Порциите на Тайната вечеря се увеличават с годините

Учени откриват тенденция между годината на изобразяване на Тайната вечеря и количеството храна, което е сервирано на трапезата. виж още »

Нова чаша за вино – хит сред дамите

Атрактивната винена чаша запазва червилото при пиене, не цапа зъбите и замества цигарата. виж още »

Австралицйи возят алкохол в моторизирани хладилници

Органите на реда в Австралия съобщават за зачестили случаи на арестувани шофьори на хладилник. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта