Регистрация

Австралицйи возят алкохол в моторизирани хладилници

13 Jun 2014   /   nina123   /   Видяна: 2901
Австралицйи возят алкохол в моторизирани хладилници

Органите на реда в Австралия съобщават за зачестили случаи на арестувани шофьори на хладилник.

В Австралия винаги са живеели странни същества, които изумяват със своята ексцентричност останалия свят. Оказва се обаче, че не са само в животинското, но и в човешкото царство, шегуват се местни органи на реда, които съобщават за странна тенденция за пътно-транспортни нарушения. Все по-често на континента на кенгуруто и коалата се появяват индивиди, модифицирали хладилника си в МПС – с двигател и колела и подкарали го по пътища и алеи, за да превозват себе си в акомпанимент от мезенца и алкохол, които не бива да стоят на топло.

Преди броени дни 22-годишен мъж е спрян с хладилника си в град Пърт. Младежът превозвал солидно количество бира, вино и спирти напитки в много нетрезво състояние. Полицаите признават, че нямало шанс да не спрат странния хладилникомобил, който се движел с превишена скорост и на зиг-заг. Сега шофьорът се намира в следствения арест, където очаква делото си за каране в нетрезво състояние, като се предполага, че ще бъде съден със същата строгост все едно е бил с кола. Но това не е единствения случай.

Преди месеци в щата Куинсланд е задържан мъж, направил автомобил от фризера си. В него превозвал спиртни напитки към къщата, където щели да се събират с приятели. Въпреки че нестандартния шофьор не бил употребявал алкохол, отнася солидна глоба, защото се движел с моторизираното фризерче на колела по пешеходната алея и видимо смущавал разхождащите се.

Без книжка остава друг креативен джигит, яхнал хладилник, защото той успява да съчетае провиненията и на двата по-горе описани случаи. С привишена скорост, в нетрезво състояние и по пешеходната алея се движел друг мъж от Куинсланд, който е и първия задържан шофьор на хладилник. Неговото возило било огромно, сякаш лимузина и „препускало“ безразсъдно между вървящата тълпа с натиснат клаксон, който предупреждавал хората да се отдръпнат. Този смелчага видимо застрашавал здравето и живота на околните, а пред полицаите обяснил фъфлейки, че току-що е скъсал с приятелката си и бърза да се донапие с мили другари на открито.

Австралийските органи на реда обясняват, че пригодените за МПС хладилници НЕ може да се използват като такива нито по пътищата, още по-малко в пешеходните зони. Затова майсторите на нестандартното возило трябва да знаят, че могат да го използват само в домашни условия за да се пошегуват със семейството и близките си, но не и в обществото, където застрашават здравето и сигурността на околните. Въпреки апела тези случаи да спрат, явно карането на хладилници тепърва става модерно, а санкциите не възпират младежите да покажат на какво са способни рискувайки живота на останалите участници в движението.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хладилник носи храна при повикване

Умен хладилник се движи из дома и носи храната на стопанина си. виж още »

Картини от храна издават вкуса на известните

Любовта на Тръмп към парите грейва в зелени подправки, а Бионсе е сладка като шоколад. виж още »

Хладилник за тузари – позлатен и с камъни Сваровски

Луксозен хладилник краси кухнята с покритие от истинско злато и украса от кристали. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта