Регистрация

Бързо прочистване с цитруси след празничния гуляй

02 Jan 2020   /   nina123   /   Видяна: 2037
Бързо прочистване с цитруси след празничния гуляй

Цитрусова детоксикация отмива килограми и отрови от тялото след обилното ядене по празниците.

 

Коледа и посрещането на Новата година оставят приятни спомени в ума, но и много токсини и натрупани излишни килца в тялото. А от отровите и каченото тегло е добре да се отървем бързо, преди да усетим негативите им върху здравето и самочувствието. Цитрусовата детоксикация е вид диета, модерна вече десетилетие, която помага да се порадваме на новата година позитивно пречистени и да оставим натрупаните негативи от храна назад в миналото. Най-добре е да се спазва два последователни дни, като е позволено да се повтори след седмица. Освен отслабване и изчистване, тази диета носи като резултат заздравяване на имунната система и трайно убиване на апетита.

 

Какво представлява цитрусовата диета? Това е ударна детоксикация благодарение на вегански хранителен режим, базиран на три основни продукта – цитрусови плодове, зелен чай и мед. Съчетани с водата, която се поглъща в големи количества, тези съставки спомагат за отвеждането на шлаки и отрови от тялото, зареждат с витамини и минерали и активизират топенето на килограми и обиколки. Само след 48 часа тялото е рестартирано да се бори с пълни сили с вредите на ежедневието, като едновременно с това се е отървало от ударно наслаганите вредности от храната по празниците.

 

Първи ден на цитрусовото прочистване. Денят започва с 300 мл топла вода, в която е разтворена 1 с.л. мед. Добавя се и сокът на 1 лимон. Пие се на гладно 30 минути след ставане и задължително при измити зъби. Час и половина по-късно вместо водата се приема още една такава доза, но със зелен чай. Следват портокалите и мандарините. Тяхното общо количество трябва да е около 1,5 кг за деня, а последният им прием е 5 часа преди лягане. В рамките на тяхното изяждане трябва да погълнете и поне 1 литър вода или зелен чай, като не се броят сутрешните две чаши.

 

Цитрусова диета преди лягане. Час преди сън се изяжда един неголям грейпфрут. Позволено е да се гарнира с 1 ч.л. мед. Пиенето на вода вече е прекратено и можете да се подсилите с чаша топъл зелен чай или да консумирате вода, само ако усетите жажда. Помнете, че рискувате през нощта да ви вдигне до тоалетна и да разбие съня ви.

 

Втори ден на цитрусовата диета. Очаква се днес да се събудите с по-малко апетит от вчера. Стомахът вече се е събрал. Можете да стъпите на кантара и да отчете първия си успех. Утре ще сте свалили още толкова тегло – ето позитивно мислене, което да ви мотивира да спазвате диетата и днес. Разликата при втория ден е, че се вкарват медените чайове с лимон. Вместо вода пийте билкова запарка или зелен чай като на 500 мл вода се пада по 1 ч.л. мед и сокът на 1 лимон. Четири порции извън сутрешните две чаши са напълно достатъчни. Ако вечерта пригладнеете прекалено много, хапнете краставица, но без сол и зехтин. Оставете си грейпфрута за финал.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо не трябва да се ядат цитруси на гладно

Киселините в цитрусовите плодове атакуват стомаха и зъбите, а приети на гладно портокалите и мандарините могат да предизвикат алергична реакция. &nbs виж още »

Интервално гладуване между празниците бързо сваля рязко качените килограми

Еднодневна детоксикираща интервална диета помага за премахване на бързо качените килограми и пречиства организма между хранителните празнични маратони виж още »

Тридневно прочистване между Коледа и Нова година

Бързо качените килограми могат да се свалят бързо, ако подходите сериозно към проблема. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта