Регистрация

Зелен чай активизира ума

09 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 4909
Зелен чай активизира ума

Запарката от зелени чаени листа ни помага да помним и мислим трезво.

Чаят е перфектния здравословен избор за напитка както в студените месеци, когато сгрява и отпуска намръзналото се тяло, така и през лятото – за да тонизира и да изравни вътрешната температура на тялото с тази на околната среда, спирайки потенето. Освен това да изберете чай означава да подарите на тялото си лечебните свойства на билки, а не да го тровите с газирани и алкохолни течности, които освен че не правят нищо добро, са и вредни.

Швейцарски експерти доказаха, че зеления чай има още една важна функция – активизира мозъка в редица негови положителни аспекти.  И то е нужно да изпиете само половин литър от вълшебната течност, за да усетите промяната, която трае около шест дни. Ако през тях си доставяте ежедневна доза от напитката, ще отчетете, че мозъкът ви работи изключително по-добре в няколко аспекта.

Зеленият чай помага на запаметяването. Антиоксидантите, които се съдържат в него, подпомагат производството на мозъчни клетки и растежа на старите. Затова се препоръчва по една чаша от напитката в топъл или студен вариант на ученици и студенти, преди да посетят занаятия. Урокът просто остава в главата и е нужно съвсем малко преговаряне, за да се възпроизведе.

Зеленият чай засилва концентрацията. Тук към дневната доза полезни запарени листа трябва да прибягват хора, които ще изнасят презентации или ги очаква дълъг работен ден. Специалистите съветват неопитните шофьори също да прибегнат към билката, ако искат да покажат по-добри резултати.

Зеленият чай допринася за цялостното мозъчно оросяване. Само чаша от него ще съживи кръвта – правейки кръвоносните съдове по-еластични и гонейки вредните вещества, полепнали по стените им. Така в мозъка ще влезе повече кислород, чрез който един от най-важните органи в тялото ще придобие пълен контрол както върху организма, така и върху околните ситуации. Затова ако ви предстоят часове, изискващи адекватност, доверете се на напитката.

Зеленият чай тонизира и носи щастие. Това също са състояние, които се влияят от ума. Ако искате да излъчвате позитивизъм и енергия, то глътнете си от билето. Само 250 мл от него ще изгонят свободните радикали от организма и ще отприщят дейността му на пълни обороти. Най-хубавото е, че със зелен чай не може да се прекали, така че дори и да изпиете литри от него, върху вас ще се стоварят само позитивните му действия.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Изберете насипен чай пред пакетирания

В евтините пакетчета билкови запарки може да се крие чаена слама с ниско качество.   виж още »

Запарка от алое за здрав стомах и младост

Домашна напитка от алое вера носи здраве и лятна свежест.   виж още »

Не търсете помощ от истинския чай при простуда и грип

Кофеинът, който се съдържа в черния и зеления чай възпрепятства оздравяването.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта