Регистрация

Защо отслабваме, а коремчето не спада

06 Apr 2017   /   nina123   /   Видяна: 2797
Защо отслабваме, а коремчето не спада

Основни грешки, които хората правят в желанието да стопят мазнините на корема.

Затоплянето на времето предизвиква особена суета и засилва стремежа щом паднат зимните дрехи, под тях да се покаже едно стегнато и красиво тяло, което да излъчва сила и здраве и да съблазнява с красотата си. Затова и пролетта е времето, когато хората в умерения климатичен пояс се захващат със строги диети и наблягат на тренировки. Усилията обикновено са увенчани с успех, килограмите се свалят, мускулите се оформят, но като трън в очите остава все подутото коремче, чиито плочки се крият под някои и друг пласт мазнинки.

Коремната муслкулатура е една от най-взискателните в човешкото тяло, когато става въпрос за естетична визия. Мака и добре напомпана, често тя е свенлива и се заслепява от подуване, изчезва визуално след всяко хранене и пречи да влзем в летните дрешки от изминалата година. Има някои основни грешки по отношение на плоския корем, които се допускат дори и в на пръв поглед правилен хранителен и тренировъчен режим. Ето и какво най-често бъркаме в стремежа да изглеждаме добре.

1. Мазнините по корема се топят не със силови, а с кардио упражнения. Коремните преси стягат мускула, но той никога няма да се покаже на бял свят, ако над него има слой тлъстини. Затова вместо да прекарвате по 40 минути на лежанката, похарчете това време за тичане в парка, скачане на въже или каране на велосипед. Фитнес експерти обясняват, че това е начина да се види вече развитата мускулатура. Кардио тренировки трябва да се правят поне 4 от 7 дни, като продължителността им да е между 40 минути и час. Ефектът ще дойде много бързо.

2. Газираните напитки подуват стомаха и го правят непривлекателен. Вярно е, че в една газирана вода или Кола Лайт няма почти никакви калории, а те са основен враг в стремежа към подобряване на фигурата. Истина е също, че малките балончета в напитката превръщат корема в голям балон и той няма да бъде плосък докато тези газове са в него.

3. Късната вечеря увеличава мастните натрупвания по корема и бедрата и напомпва паласките. Доказано е, че дори и минималното количество мазнини, били те и от растителен произход, остават в тялото, ако са консумират в последното хранене преди лягане. Особено силно се натрупват, ако си ги хапнем непосредствено преди сън. Затова нека вечерята е зеленчукова, а също така зеленчуците да не се подправят дори със зехтин.

4. Недостигът на магнезий ни изиграва лоша шега в опита да отслабнем. Може да спазвате перфектна диета и да тренирате по най-правилния за вашата фигура и цели начин, но това не означава, че задължително ще можете да се похвалите с високата ефективност на усилията си. Проблемът може да се крие в липсата на достатъчно магнезии, пише dir.bg. Този микроелемент отговаря пряко както за топенето на мазнини, така и за превенцията от стомашни подувания. (Вижте още за магнезия и храната). За да си го набавите, хапвайте сурови ядки и зеленчуци в часовете до следобедна закуска. След консултация с медицински или хранителен експерт можете също да подпомогнете режима си като си вземете предписаните от експерт таблетки. (Вижте съвети за хранителните добавки).

5. Заседяването е гарант за зле зиглеждащ корем. Според данни на Светованата Здравна Организация (СЗО) от 2015-а година основна причина за затлъстяването е липсата на адекватна спортна активност. Експертите са на мнение, че малцина, които не тренират поне 3 пъти в седмицата могат да имат хармонично тяло и да поддържат здравословно тегло. Можете да подпомогнете отслабването и горенето на мазнини дори като замените колата или градския транспорт с каране на колело или ходене. Всяка направена крачка за деня е една стъпка напред към красивото и добре оформено тяло.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Привидно безвредни храни, от които се качва коремче

Трудно ще се радвате на плосък корем, ако си хапвате млечни продукти и пийвате плодови фрешове и газирани напитки.   виж още »

Народна медицина срещу подут стомах

Билки и отвари, които облекчават стомаха и намаляват подуването на корема.   виж още »

Коремните балони вече се поставят безоперативно

Балон в корема бори апетита и затлъстяването без да изисква операция. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта