Регистрация

Есенни маски за лице с ябълки

21 Sep 2020   /   nina123   /   Видяна: 1298
Есенни маски за лице с ябълки

Тройна грижа за кожата с ябълка – почистване, избелване и подхранване.

 

Есента дойде, а с нея и огромните количества ябълки, които можете да наберете от някое дърво и ли да купите на най-ниската през годината цена от почти всеки хранителен магазин. Вкусен и полезен, плодът на раздора е любим на мнозина и доказано се грижи за младостта и красотата. Ала можете да си заделите парченце от него, за да поглезите лицето, което ще се зарадва на букета от полезни и подхранващи вещества. Ето три изпитани и лесни маски за лице с ябълка.

 

1. Избелваща маска за лице с ябълки. Махнете кората на 1/3 ябълка, а плода нарежете на парчета и пуснете в купата на блендера. Добавете ½ ч.л. мед и ½ ч.л. кисело мляко. Пюрирайте. След това към получения крем капнете 7 капки лимонов сок и добавете щипка сода. Нанесете илача върху измита кожа и направете масаж за няколко минути. След това оставете да действа още 15 минути. Изплакнете с хладка вода. Ако кожата ви е склонна да образува акне и комедони, не слагайте мед. Прилагайте маската три пъти седмично и тя ще подхрани и заздрави кожата, ще изчисти излишни оцветявания и грозящи пигментации и ще придаде по-свеж и сияен вид.

 

2. Маска с ябълки и овесени ядки за дълбоко почистване. Можете да включите този трик в седмичния си репертоар за разкрасяване, защото се прилага веднъж на 7 дни, за да извади по-дълбоки замърсявания. Обелете си половин ябълка, добавете в нея 1 с.л. овесени ядки и един суров яйчен жълтък. Пюрирайте заедно тези продукти, като не бива да правите напълно гладка каша. Оставащите шупли от овесените ядки могат да бъдат използвани като нежен пилинг. Нанесете домашния крем върху почистена кожа и дръжте минимум 20 минути. След това направете пилинга с нежни масажни движения и изплакнете с хладка вода. Ще усетите, че порите са почистени и кожата сякаш живее свой собствен живот.

 

3. Тийн маска за лице с ябълка и оцет. Това предложение е за младежите, които се оплакват от акне и прекомерно омазняване на лицето в областта на носа и брадичката. Половин ябълка се рендосва на ситно ренде и към нея се добавя 1 ч.л. ябълков оцет. С получения крем се маже лицето и се престоява 15 минути, ако не възникне дразнещо щипане. След това се отмива. Може да се прави всеки втори ден, а хитринката обещава да събере порите, да регулира омазняването и да изсуши досадните пъпки.

 

И за финал – не забравяйте, че ако си хапвате домашни ябълки, винаги можете да обтриете лицето си с парченце или да използвате необработваната с препарати кора, за да потъркате с нейната вътрешност бузи и нос, чело и брадичка. Плодът си остава ценен източник на витамини и минерали, а соковете му винаги са полза при грижата за кожата – независимо дали се приемат вътрешно или се намазват отвън.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Два варианта на домашно приготвен пектин от домашни ябълки

Как се прави пектин на прах и как се прави пектинов мармалад от ябълки без захар?   виж още »

Есенна грижа за лице от кухнята

Цялостно почистване на лицето с хранителни продукти.   виж още »

Есенни маски за лице и коса с дюля

Разкрасителни домашни процедури с дюли. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта