Регистрация

Есенни маски за лице и коса с дюля

23 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 5163
Есенни маски за лице и коса с дюля

Разкрасителни домашни процедури с дюли.

Дюлята е един от последните свежи плодове наред с мушмулите и късните ябълки и круши, останали по нашите пазари. На хладно жълтеникавият мъхест плод може да издържи до няколко месеца, което я прави един вид „свежа зимнина“ за предстоящите студени месеци, лишени от пресните сокове на даровете на природата. С една дюла, освен сладък десерт или здравословна закуска, можете да си направите и домашна маска, като позволите на естествените продукти да се погрижат за вашата красота. Как можете да вкарате плода в козметична употреба – вижте сега:

Антибактериална маска с дюля за суха кожа на лицето можете да си направите като пасирате ½ от плода и смесите получената каша с 1 с.л. кисело мляко и един жълтък. Мазилото се нанася върху предварително почистена кожа и се оставя да подейства за 20 мин. Подходящо е при умора, поява на пъпки или опити за заличаване на стари белези. Може да се прилага и на други частои от тялото.

Заздравяваща кожата маска за лице с дюля и хума, подходяща за мазен тип. Имайте предвид, че дюлята, за разлика от повечето плодове и зеленчуци, действа на вашата кожа изсушаващо. Затова ако ползвате чиста паста от смляния мъхест есенник, ще регулирате степента на омазняване. Дерматолози съветват обаче да смесите пастата с 1 ч.л. хума. Така ще премахнете белези от лицето и тялото и ще се радвате на нормална кожа с равномерен тен и без лъщящи петна. Правете си маската 2-3 пъти седмично на чиста кожа, като престоявате с нея 15 мин.

Мазната кожа на главата ще регулирате с помощтна на маска за коса с дюля. От вас се иска да кипнете плода, колкото да омекне и след това да го намачкате хубаво с преса. Прибавете към него 100 мл ябълков оцет (как да си направите ябълков оцет в домашни условия – вижте ТУК) и смесете до хомогенизиране. След като измиете косата с препарат, разнесете маската по главата си, като особено наблягате на втриване в корените. Може да усетите леко щипане от оцета. Масажирайте около 5 мин. и отмийте хубаво само с вода. Първият един час е възможно от косата ви да се носи неприятен мирис на оцет, но бързо ще изветрее. Повтаряйте маската 2 пъти седмично и още след 4-тия сеанс ще отчетете резултата.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Има ли вкусни дюли? Да. Изпечените.

С какво се овкусяват печени дюли и как се пекат дюли на фурна?   виж още »

Есенни маски за лице с ябълки

Тройна грижа за кожата с ябълка – почистване, избелване и подхранване.   виж още »

Три маски за лице със сода

Содата чисти, подхранва и прави нежен домашен пилинг на лицето.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта