Регистрация

Есенна грижа за лице от кухнята

23 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1220
Есенна грижа за лице от кухнята

Цялостно почистване на лицето с хранителни продукти.

 

Мъжете едва ли страдат толкова, но дамите определено се чувстват претрупани от козметиката за лице и повече от различните видове, между които трябва да избират според типа кожа, сезона, проблемните зони на лицето и шията. И така вечер се започва с дегримьор, който маха макиажа, следва почистване с абразивна или друг тип маска и накрая отмиване, след което нанасяне на вечерен лицев и околоочен крем. Въобще... скъпо задължение.

 

Един от най-добрите заместители на мицеларната вода е БИО кокосовото масло. Цената му не е ниска, но за да почистите с него лицето си, ви е нужно съвсем малко количество. Нат - авторката на канала за разкрасяване Natalis Beauty, споделя че често го използва вместо козметичен дегримьор. Кокосовото масло е богато на витамини и подхранва идеално кожата. Единственият проблем да го използваме и вместо крем, е че има висок индекс на запушване на порите. За сметка на това пък има силни почистващи и подхранващи сили. Затова просто го размажете добре върху лицето и почистете с тампон. Гримът и мръсотията ще останат върху памучето.

 

Есенна пилинг маска от грозде. Това е следващата идея за подхранване и изглаждане на кожата на лицето, предложена от Нат. Няколко зърна добре измито домашно или БИО грозде (важно е да не е третирано с препарати) се пускат в купа и се смилат с пасатора за супи. Зърната трябва да съдържат семки, които се превръщат в нежен пилинг. С получената каша се маже лицето и с традиционните за този тип маски движение нежно се отстраняват мъртвите микролюспи. Кожата става гладка и нежна, а този тип маска не я наранява така агресивно както мнозинството пилинги.

 

Подсилваща и заздравяваща маска за лице. Финалната грижа се приготвя като се смеси 1/3 ч.л. мед с 5 капки лимонов сок и още толкова зехтин. С полученото кремче се намазва лицето, стои се така 4-5 минути и се отмива с хладка вода. Кожата вече е идеална, но при тази маска, особено след пилинг, е възможно да се появят щипане или сърбеж. В този случай се отмива по-рано, но това не означава, че не трябва да я опитвате повече.

 

Преди лягане нанесете подходящо масло, съветва експертът по красота Нат. В билковите аптеки се предлагат идеални масла, направени от природни продукти, които заместват кремовете на фармацевтичните индустрии. Просто трябва да се консултирате кое от тях е най-подходящо за кожата ви. Все пак човек е създаден да се грижи за здравето си с природни средства и само болестните ситуации изискват медицинска и фармацевтична намеса. А повечето хора използват химичните продукти по навик, без да знаят, че Природата е дала щедър избор за всякакви нужди.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кои есенни плодове за какво са полезни

Плодовете през есента имат вкусната функция да подготвят тялото за зимните студове.   виж още »

Есенни маски за лице с ябълки

Тройна грижа за кожата с ябълка – почистване, избелване и подхранване.   виж още »

Есенни маски за лице с грозде

Изпънете бръчките на челото, придайте еластичност на усмивката си и подхранете и почистете кожата на лицето и врата с най-емблематичния есенен плод. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта