Регистрация

Една завладяваща история с пица, любов и... Гинес

02 Oct 2014   /   nina123   /   Видяна: 4031
Една завладяваща история с пица, любов и... Гинес

Разказ по действителен случай за едно момче, което наистина обожава пицата като храна.

Когато човек харесва даден обект и се отнася с любов, интерес и постоянство към своята страст, все идва моментът, в който Съдбата възнаграждава за проявения оптимизъм. Показателна за твърдението е приказката по реален случай, в която главен герой е бруклинският ексцентрик Скот Ейнер – един обикновен човек с всеотдайна обич и посветеност на пицата.

Не си представяйте типичното американско момче – пример за влиянието на фаст фууд върху човешката фигура. Не, Скот е от онези обикновени хора, които засичаме по улицата и не обръщаме внимание, докато не разберем, че в него има нещо необикновено. Дори, противно на очакванията, нашият герой, който е прехвърлил вече Христовата възраст, е с доста атлетична фигура, защото спазва собствената си диета – НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15 ПАРЧЕТА ПИЦА НА СЕДМИЦА. А понякога и я съчетава с ходене пеша.

Днес мистър Ейнер освен нормално изглеждащ мъж на средна възраст е и експерт по пица (за което, разбира се, няма официален документ), както и призьор на Рекордите на Гинес (което вече е официално записано), а зад всичките му постижения отново стои неговата любов – пицата.

През 2000 година, тъкмо напуснал границите и състоянията на онзи деликатен период от човешкия живот - пубертета, Скот осъзнава, че пицата за него е далеч повече от храна. С дегустатосрския си нюх и вродения си талант да разпознава продукти, подправки, комбинации и дори да си представя рецепти, той започва да изучава тестения италиански специалитет в дълбочината на неговата същност на приготвяне.

Разбираемо – нашият герой става първо разносвач на пица към местна верига, а след това работи в кухнята на няколко Ню-Йоркски пицарии. През свободното си време се отдава на хобито си – пицата. Така за няколко години се научава да меси всякакви видове, да разпознава коя пица при каква температура е печена, какво има в състава на тестото й, да добавя липсващи продукти или да изключва такива, които пречат на съвършения вкус. Теория и практика изпълват целия живот на Скот и скоро той се превръща в наистина компетентен експерт.

Решава да го докаже на 26-ия си рожден ден, когато наема автобус с шофьор и на отворени врати започва да разказва на хората по улицата в коя пицария какво могат да намерят и кои тестени изделия наистина си заслужават вниманието на огладнелия турист. Месец по-късно пристига и предложението му от туристическа агенция да стане гид из пицарийте на Ню Йорк. Тази работа му допада както с атрактивното заплащане, така и с близостта към любимата храна, а отзивите за всичко свършено от него са повече от възхитителни.

С новата си шантава професия Скот заделя солидни суми, за да прекарва почивките си пътувайки навред из света в дегустация на различни и екзотични видове пица и един вид трупане на професионален опит и задоволяване на голямата си страст в едно. Негови близки споделят, че дома му постепенно започнал да се превръща в склад за кутии от пица, защото фенът на италианското основно запазвал всяка кутия от ястие, което наистина му е харесало.

И до днес в колекцията му могат да бъдат видяни картонени опаковки от Китай, Франция, Италия, Сърбия, Чили и Мексико, такава с емблемата на Дисниленд и любимия му експонат – кутия от пица, върху която е изобразено семейство Сипсън как яде пица. И до днес туристите в Бруклин търсят неговите съвети къде да похапнат и какво да си поръчат от различни вериги.

През 2014 година Скот получава и писмо от Комисията по Рекордите на Гинес, която иска да отбележи неговото постижение за НАЙ-МНОГО СЪБРАНИ РАЗЛИЧНИ КУТИИ ОТ ПИЦА В СВЕТА. При преброяването се оказва, че призьорът разполага със 750 картонени опаковки, донесени от цял свят. А колекцията продължава да расте и до сега.

След проявения интерес от страна на медиите, ексцентричният ентусиаст споделя пред камери, че се чувства като един от най-щастливите хора на Земята, защото има шанса да развива познанията си всеки ден, а чрез тях да изкарва и хляба си. Обяснява, че за него има невероятно вкусни пици, но не и най-добра, защото освен техниките на приготвяне всичко зависи от личното настроение и предпочитание на индивида.

А ето и още СТОТИЦИ РЕЦЕПТИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПИЦА, ако искате да откриете своя перфектен вариант. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Гигантска ягода влезе в Рекордите на Гинес

Най-голямата ягода в света е откъсната в Израел и тежи забележителните 289 грама.   виж още »

Пицата е първенец в пристрастяващите храни

Пицата води до пристрастяване на психическо, физическо и емоционално ниво.   виж още »

Любопитни факти за палачинката

Любопитно за палачинките и забавни рекорди с палачинки.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта