Регистрация

Домашни безалкохолни разхладителни напитки с газирана вода

21 Aug 2019   /   nina123   /   Видяна: 1908
Домашни безалкохолни разхладителни напитки с газирана вода

Безалкохолни коктейли с газирана вода за горещото време.

 

Лятото е сезон, който приканя да се пийват студени и газирани глезориики. Но не винаги чаша бира е най-подходящият избор. Особено ако ни очаква шофиране или трябва на трезвен акъл да се погрижим за децата във ваканция или служебните задължения. Как да се охладим с нещо газирано, безалкохолно и по възможност полезно и нискокалорично? Ето няколко идеи за безалкохолни коктейли с газирана вода.

 

1. Коконада с газирана вода. За целта се смесват 100 мл кокосово мляко с 50 мл сок от ананас и 100 мл газирана вода. Долива се прецеденият прясно изстискан сок на половин лимон. Напитката се разпределя в 2 чаши с лед и отгоре се украсява с топка сладолед.

 

2. Домашна цитронада. Изстисквате сока на 2 портокала и един лимон и ги прецеждате заедно в чаша. Долейте 100 мл газирана вода и 50-60 мл сок от ананас. Разбъркайте и разпределете в две чаши с лед. По желание украсете с резени портокал.

 

3. Безалкохолен пунш от диня и газирана вода. Тази доза ще стигне за целия купон и е идеален разредител за водка, ако искате нещо по-така. Изстискайте на сок една голяма диня и прецедете хубаво. Ще излезе около 2 литра. След това сипете 1,5 литра газирана вода и приберете в хладилника, за да се охлади много добре. Не разводнявайте с лед, защото става блудкаво. Ако ви трябва единична порция, просто си изстискайте 200 мл сок от диня и добавете в него 150 мл газирана вода.

 

4. Безалкохолно мохито от ягоди и лимони. Радващото сетивата питие изисква от вас да се заредите с 300 г ягоди, 1 лимон, 2 стръка мента, 1 с.л. мед, 100 мл вода и 200 мл газирана вода. Трябва ви и блендер. Ягодите и лимонът се почистват и се нарязват на парчета. Част от тях можете да заделите за украса. Останалите отиват в купата на блендера заедно с листата мента, меда и водата. Превръщат се в пюре и после се смесват с газираната вода. Чашите се пълнят с лед до средата и питието се разпределя в тях. Украсява се с парчета ягоди и листа манта.

 

5. Газирано безалкохолно с мента и маточина. Тази напитка е особено освежаваща и успокояваща. За целта обаче трябва да си намерите наистина пресни мента и маточина, които да ухаят силно. По 20 листа от вид са напълно достатъчни. Те се пюрират в 50-80 милилитра вода с 2 с.л. мед. Долива се сока на един лимон и се смесва с 500 мл газирана вода и лед.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Студените храни и напитки причиняват „студено главоболие“

Атипично главоболие се появява от приема на студени продукти в топлото време.   виж още »

Диетични и вкусни домашни сладоледени десерти

Домашни летни десерти с малко продукти, малко калории, но много вкус и красота.   виж още »

Кой не трябва да яде сладолед?

Любимият летен десерт крие рискове за открехване на апетита, покачване на теглото и не бива да се консумира от хора с диабет, лактонепоносимост и проб виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта