Регистрация

Диетични и вкусни домашни сладоледени десерти

29 Jun 2022   /   nina123   /   Видяна: 959
Диетични и вкусни домашни сладоледени десерти

Домашни летни десерти с малко продукти, малко калории, но много вкус и красота.

 

Топлото лято вече е факт, вкусът на море се смесва с този на студена бира, пържена цаца, царевица и сладолед, а ярките цветове на храните отново са на мода. Все пак не е необходимо човек да бъде на плажа или да приема вредна храна и напитки, за да усети духа на топлите дни. Именно това е апелът на кулинарния влогър Алекзандър от канала Schnelle Rezepte, прочут с майсторството да превръща полезните продукти в уникално вкусно удоволствие. За любителите на сладоледа той предлага вълнуващи по визия и вкус разхлаждащи летни десерти, приготвени за броени минути с малко продукти и калории. Трябва ви чопър, фризер и малко фантазия, за да превърнете обикновената храна и напитки в ледено удоволствие. Ето какво можете да си направите.

1. Плодови сладоледи от един продукт. Диня, праскови, сини сливи, кайсии, нектарини, ягоди, боровинки, манго – всичко това са дарове на природата, които можете да превърнете в смразяващ десерт. Ако избирате плодове с ципа, добре е предварително да ги обелите или да махнете мъхчетата. След това нарежете на ситно и приберете във фризера. А щом замръзнат, прехвърлете в чопъра и разбивайте докато заприличат на цветен еднороден сняг. После можете да хапвате директно докато сладоледът не се е разтопил.

2. Домашна плодова скрежина. Същите плодове можете да залеете с малко добре изстуден плодов сок и да разбъркате. Друг вариант е да налеете сока в ледарка, да замразите и след това с чопъра да разбиете. Така дори няма да ви се налага да разваляте сочността на пресните плодове. Можете предварително да смелите в чопъра плодове с малко ядково мляко (все пак комбинацията от лактоза и плод е тежка за стомаха), да разсипете в ледарка и когато кубчетата са наполовина замръзнали, да ги върнете за повторно смилане.

3. Домашно сладоледено айс кафе – в този случай разпределете силно кафе в ледарка и замразете. Млякото изстудете много добре, а после комбинирайте мляко и кубчета ледено кафе в чопъра и смелете. По желание си подсладете със стевия, кленов сироп или пък, ако не сте придирчиви – с добрата стара захар.

4. Лесен домашен сладолед с кондензирано мляко. Смесете 2:1 части кондензирано мляко и млечна незаквасена готварска сметана с висока масленост. Разпределете в купички и замразете. Ако искате по-шантава текстура на десерта, можете да добавите шоколадови пръчици, шоколадови капки, крокант или натрошени ядки. Кокосови стърготини и парченца плодове, желирани бонбони – всичко това може да бъде част от десерта ви.

5. Не забравяйте декорацията! Един сладкиш колкото и да е вкусен, трябва да изглежда добре. Гореизброените съставки можете да използвате за украса, но ако сте ценители на по-натуралните храни, то Алекзандър съветва да посегнете към листата мента като най-удачен завършек на десерта. Можете да си запазите несмлени замразени кубчета или парченца плодове. Новата кулинарна мода е ягодите да се поднасят с мъничко черен пипер и листа босилек, а резен лимон, закрепен за ръба на чашата, винаги е красив финал.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Видове хладилни чанти и за какво се използват

Най-подходящите хладилни чанти според повода – практичният начин да запазите продукти свежи и добре изстудени.   виж още »

Хранене преди плаж за здрава кожата и добро храносмилане

Хранене преди лятната почивка – много течности, фибри, пробиотични бактерии и мастноразтворими витамини ще ви помогнат да запазите гладка кожа, виж още »

Коктейли в диня разхлаждат лятото

Издълбайте динята и я напълнете с любимата напитка за разхлаждане и радост.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта