Регистрация

Домашна украса от мандарини

05 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 4794
Домашна украса от мандарини

Накарайте дома си да заухае на цитруси с няколко оригинални идеи.

Домашно направената украса придава на апартамента особена екзотика, както и радва твореца с крайния си резултат. Френски психолози препоръчват терапия със създаване на накити за личното пространство като борба със стреса и провокиране на творчество и откровеност. В сезона на цитрусовите плодове млад испанец сподели личните си идеи как може да се украси дома с мандарини, така че от всяко лично кътче да лъха на плодове и романтика.

Ако искате да си направите ароматен фенер от мандарина, изрежете капачето на 1/3 от плода и с помощта на лъжица изгребете внимателно вътрешността. След това поставете фитил, като го закрепите за долната основа на кората, без да я пробивате напълно. Налейте кокосово олио така че да не покрива изцяло фитила и го запалете. След около минута ароматите на кокос и мандарина ще се понесат из помещението. Ако не разполагате с кокосова мазнина, можете да сложите обикновен зехтин, като го посипете с ванилия или канела според предпочитанията си. Обикновените плоски свещички също вършат работа. Сложете някоя от ароматните подправки на повърхността им, преди да ги запалите в кората. Ще усетите разликата.

Ако искате домашно направената ви лампа да изглежда още по-ефектна, можете да направите прорези в кората с остър нож за декорации. След това махнете внимателно ненужните парчета. Така светлината от свещта ще се разлива по стената в различни форми, докосвайки нежно любимите ви предмети.

Използвайте кората от издълбана мандарина за бонбониера или кутийка за бижута. Запазете и капачето, за да изненадате останалите членове от семейството, когато го вдигнат. По този оригинален начин можете да сервирате малки десертчета или ядките, които сте предвидили за закуска. И всички те ще са с "мандариново" настроение.

Направете си висяща ароматна украса от мандарини като разрежете плода на две през средата и отново издълбаете с чаена лъжичка вътрешността. След това вкарайте дебел двоен конец в игла и нанижете корите. Можете да си поиграете с формата им както и с разстоянието между всяка отделна част от наниза. Оставете си разсточние в горната част на наниза. Когато приключите с оформлението му, скъсайте иглата от конеца, за да се раздели на две. Сега можете да го завържете за края на корниза, дръжката на някои шкаф или на друго оригинално място, което ви хрумне.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Задължително хапвайте по 2 мандарини всеки ден

С изяждането на две мандарини дневно ще поддържате здравословно тегло, млада визия, нормално кръвно налягане и холестерол и ще се защитите от есенните виж още »

Хранителни продукти за наторяване на домашните растения

Наторяване на саксиите с продукти от кухнята. Домашно приготвени торове за растения.   виж още »

Шарен дъжд в чаша – олио, вода и боя за страхотна украса

Бълбукаща украса с шарени балончета или дъжд от цветове, затворен в кана – две страхотни идеи за домашна украса на парти или романтична вечеря. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта