Регистрация

Задължително хапвайте по 2 мандарини всеки ден

19 Oct 2022   /   nina123   /   Видяна: 1090
Задължително хапвайте по 2 мандарини всеки ден

С изяждането на две мандарини дневно ще поддържате здравословно тегло, млада визия, нормално кръвно налягане и холестерол и ще се защитите от есенните и зимните болести.

 

Есента дойде и свежата реколта от мандарини отново достига до родния пазар. Ароматни и сочни, сладки и освежаващи, те са любимо плодово изкушение на мнозина през студените месеци. Освен радост за сетивата, мандарините са полезен подарък за тялото, който повишава имунитета, поддържа младостта и красотата, спомага за пречистването на тялото и лекува на всички нива. Сочени са и като превенция от развитието на туморни клетки, имат силна дезинфекцираща функция и регулират работата на стомаха, червата, сърдечно-съдовата система. Защо трябва всеки да изяжда по 2 мандарини на ден, особено през есента и зимата, обясняват хранителни експерти пред Haber7.

Рецепта за салата айсберг с мандарини, сирене и ядки

Две мандарини за здрав имунитет. Особено мощно е тяхното действие в периода на застудяване. Организмът има нужда от повече сили, за да се справи с предизвикателствата на климата. Доказано е, че поради високите нива на витамин С и цинк в тези цитруси, имунитетът се заздравява. Настинките и вирусите се хващат по-трудно и се прекарват по-леко, ако се хапват по два плода на гладно в рамките на деня.

Рецепта за царевичен сладкиш с парченца мандарини

Две мандарини на ден за здрави клетки и красота. Веществата в мандарините имат силни антиоксидантни свойства и спомагат регенерацията на клетките. Те прочистват токсини от тялото и спомагат за изхвърлянето на задържана вода, соли, шлаки и отрови. Клетката се възобновява и подмладява. Успешно борят образуването на целулит и подхранват кожата с важен колаген. Така видът е по-сияен и еластичен. Имат и противовъзпалително действие, с което помагат в борбата с акнето и възпаленията вътре в тялото.

Рецепта за желе от портокали и мандарини в сос от ягоди

Две мандарини на ден регулират стомаха. Фибрите в тях спомагат дейността на стомашно-чревния тракт. Терапия от две мандарини е препоръчвана срещу подуване и хроничен запек преди повече от столетие. Освен това мандарините изчистват полепи по чревните стени. Така полезните вещества от храната се усвояват по-пълноценно, а дефекацията е лесна и безпроблемна. Организмът се изчиства хубаво и се обръща към горенето на мазнини. По този начин можете да отслабвате и да поддържате природосъобразно тегло, хапвайки си мандарини.

Рецепта за апетитен десерт от извара и мандарини

Мандарините се грижат за сърцето и понижавал лошия холестерол. Две мандарини на ден доказано регулират сърдечната дейност. Препоръчват се при студени крайници и лошо оросяване. Ако спазвате тази вкусна диета 10 дни, ще отчетете понижени нива на кръвното налягане, както и на лошия холестерол. Особено полезни са за пушачите, чиито кръвоносни съдове са затлачени поради натрупвания по клетъчните стените от цигарите. Но дори и да нямате този вреден навик, разчитайте на мандарините да разбият мастните депа в тялото и да изчистят заседналите шлаки.

Рецепта за крем от мандарини и портокали в чаша

Мандарините предпазват от рак. Проучвания сочат, че хората, които хапват по две мандарини на ден развиват злокачествени туморни образувания с 10% по-малко за разлика от онези, които не се наслаждават ежедневно на плода. Тази превенция е важна в ерата на мръсната храна и облъчването от рутери, телефонни клетки и антени, които повишават риска от ракови заболявания.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Колко мандарини се ядат на ден и за какво са полезни

Прекаляването с мандарини може да отключи потенциални проблеми със стомаха и жлъчката.   виж още »

Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

Професионална диета с плодове, зеленчуци и малко риба ни помага да влезем в старите дрехи след празниците. виж още »

Домашна украса от мандарини

Накарайте дома си да заухае на цитруси с няколко оригинални идеи. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта