Регистрация

Два бързи начина за готвене на паста

07 Oct 2020   /   nina123   /   Видяна: 1559
Два бързи начина за готвене на паста

Можете да накиснете спагетите или макароните, както и да ги направите на ястие в микровълновата фурна.

 

Стотици видове паста съществуват по света, като всеки от тях има свои специфики и традиционни рецепти, в които приляга съвършено. Едни са с кухини, за да поемат сос във вътрешността си, други са наребрени за задържане на вкуса във външната си част, извити, затворени, пълнени, къси, дълги, дебели, тънки, къдрави, прави, от грис, царевица, ориз, алтернативни брашна, зеленчуци... И цялата идея на тази палитра е да задоволи вкуса и търсенето на човека, който харесва определена рецепта с паста или иска да опита нещо ново в търсенето на кулинарно съвършенство.

 

Колкото вида паста, толкова и начини на готвене. За съжаление както всяко вкусно ястие с повечко съставки, така и пастата изисква време и познания, за да бъде сготвена идеално. Обикновено се вари до степен ал денте, а след това влиза в тиган, където се намират останалите компоненти и там всичко се готви заедно, поръсвайки се със сирена, които да се разтопят от температурата. Но не всеки е ценител или разполага с време, за да си изпипа идеалните макарони или спагети. С лек компромис откъм вкуса и качеството на крайния продукт обаче, има начини за правене на паста за броени минути. Разбира се, това са силно непрофесионални трикове, които спасяват от глад, но не очаквайте, че с тях ще плените сетивата на важни гости. Ето как се прави паста за броени минути.

 

Паста с накисване и директно добавяне в соса. Тук пестите времето за варене на макароните, като пропускате тази част. Трикът си заслужава, ако използвате готов сос за паста – болонезе, карбонара или друг по желание. Вече в хранителната верига се продават сосове за паста, които само се подгряват с тестеното изделие и ястието е готово. Трикът е да си накиснете пастата в хладка вода за 18-24 часа. После изсипвате соса в тиган, добавяте отцедената паста и след 3-4 минути на огъня, можете да хапвате.

 

Паста на микровълнова фурна. Получава се за 5 минути, като уговорката е, ако има месо, то да се готви отделно от пастата и соса. Например кайма или бекон, които е добре да поставите в паничка. Каймата разрохкайте предварително, бекона или друг колбас нарежете на парченца. Пастата се слага в купичка без да се кисне. Налива се вода и по желание готварска сметана или доматен сос. Покапва се с мазнина, добавят се подправки по желание – сол, пипер, риган, босилек. Купата се покрива с чинийката с колбас и се пуска на 2 минути в микровълновата. През това време се рендосва някакво твърдо сирене, наситняват се маслини или пресни билки. Следва да се извади паничката с месото, а в купичката с пастата да се добавят сирена и зеленчуци по желание. Ако течността е напълно погълната, можете да долеете още сос. Пуснете за още 1 минута. После извадете, добавете колбаса, още малко подправки или мазнинка при нужда и можете да сервирате.

Ако случайно имате повечко време за готвене, вижте варианти на паста, които направихме у дома по всички правила за готвенето на тестеното изделие.

Паста с кайма и доматен сос

Паста с шунка и кашкавал

Паста със сметана и колбас

Паста с бял сос и екстри

ПОДОБНИ СТАТИИ

Отвори консерва и сготви у дома за броени минути

Бързи домашни бабини гозби с готови консерви от магазина. Храната е сготвена вкъщи за много кратко време като алтернатива на купените готови ястия. & виж още »

Вода от варене на паста – модерна добавка за сосове

Световни топкулинари подправят сосовете си с вода от сварените макарони и спагети.   виж още »

Видове паста и италиански тестени изделия

Вижте каква е разликата между спагети, фетучини, талятели, ригатони, бокатини, канелони, анелини, макарони, фарфали, пене, фусили и лингуини. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта