Регистрация

Глад и вода „отмиват“ мръсотиите от тялото

24 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3954
Глад и вода „отмиват“ мръсотиите от тялото

Забранете си храната по един ден в седмицата, съветват индийски диетолози.

Всеки диетолог ще ви каже, че абсолютният глад не е диета, а шок за тялото и опасност да си докарате редица заболявания на храносмилателната система и дори на психическа основа. Отправяме поглед и към Изтока, където се спазва друга хранителна философия – идеята за прочистване на тялото от влиянието на месата, тежките храни и консервантите.

Гладувайте един ден от седмицата, съветват индийците. В забързаното ни ежедневие е изключително трудно да се храним здравословно. Все повече времето ни притиска да прибягваме към полуфабрикати и дори близката бутка със сандвичи и пици. Консервантите в купените храни са един от най-големите гастро врагове на тялото, те са виновни и за непривлекателните целулит и стрии, а най-лошото е, твърдят привърженици на индийската хранителна философия, тези вещества се натрупват тряйно в организма, потискайки неговата естествена „работа“ и правилното му развитие и регенериране.

За да мотивираме тялото си да изхвърли затлачващите ненужни продукти, първо трябва да спрем да ги „наливаме“ в него допълнително, обясняват философите. Затова е нужно да си изберем един ден от седмицата, в който да не ядем абсолютно нищо. Под един ден се разбира 24 часа без нито хапка в устата. За да има ефект, упражнението трябва да се повтаря най-малко четири месеца, като се подгответе, че тялото ви ще свикне с този ритъм и ако първите 4-5 седмици ви е адски трудно да издържите 24 часа без храна, то в последствие организмът сам ще потиска апетита в деня на диетата.

Пийте много вода в деня на глад е втората стъпка, която трябва да следвате, ако се подложите на този режим. И без измами – под вода се разбира само вода – без сокове, кафета, дори неподсладен чай. Водата ще провокира корема ви все пак да работи, а не да стои празен, което от своя страна прави прочистването безопасно от гледна точка на предизвикването на гастрит, язва или закърняване на храносмилателната система. Освен това водата „отмива“ тежащите на тялото остатъци от преработката на меса. Според индийците това са вредни токсини, които правят миризмата на пота ни по-остра и могат да бъдат изхвърлени единствено чрез порите. Затова бъдете готови когато организмът ви свикне с диетата, деня след прочистването да се потите повече. Няма нищо странно в това.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Принципи за качествено отслабване на д-р Хайман

Отслабване с Пеганска диета без глад, която спазва шест основни правила.   виж още »

Японски правила за пиене на вода за дълголетие

Кога трябва да се пие вода и за какво е полезно пиенето на вода?   виж още »

Видовете вода трябва да се редуват в горещините

Минералната вода може да е с твърде силна минерализация, затова е добре да се редува с пречистена чешмяна и трапезна питейна.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта