Регистрация

Японски правила за пиене на вода за дълголетие

03 May 2022   /   nina123   /   Видяна: 1217
Японски правила за пиене на вода за дълголетие

Кога трябва да се пие вода и за какво е полезно пиенето на вода?

 

Японците са най-дълголетната нация на света. Това несъмнено се дължи и на генетичните им заложби, но важна роля играят начина на хранене и живот. В менюто на повечето японци месото отсъства, като се замества с морски дарове. Глутенът и обикновеното пшенично брашно са заменени от ориз, а дългото пържене на продуктите е табу. Още преди да тръгнат на училище японските деца се обучават как да прогонват лошите мисли и емоции, да живеят без гняв, лишени от завист и алчност. И мнозина го постигат. Но сред най-важните уроци за здраве и дълголетие попада и правилното пиене на вода, която е неизменна част от всяка клетка в тялото и отговаря за общото състояние на организма. Европейски кардиолози, цитирани от DW припомнят тези златни правила за пиене на вода, като добавят, че с тяхното спазване човек може да се предпази от множество болести, да подобри хормоналния си баланс и да съхрани максимално дълго младостта на визията и тялото си.

1. Вода се пие само на гладно! Започнете деня с 2 чаши вода 30 минути преди да сложите каквото и да е в устата си. Пийте я със стайна температура или леко затоплена на малки глътки. По време на сън кръвта се сгъстява, а 10 минути след изпиването на водата на гладно, тя навлиза в кръвта и всички органи. По този начин мобилизира организма да започне активната си дейност. Водата изчиства организма от токсини, затова обаче трябва да попадне в празен стомах и да отмие бързо и безпрепятствено шлаките.

2. Водата преди хранене забързва метаболизма и горенето на мазнини. Не бива да се пие вода по време и 2 часа след приемане на храна. Ако менюто е било тежко и обилно, е добре да се оставят 4 часа почивка преди оводняване. 30 минути преди ядене обаче водата подготвя тялото за предстоящата храна. Намалява апетита и предпазва от преяждане. Едновременно с това активизира метаболитните процеси – така след хранене няма да се появи тежест, а приетите продукти ще се разградят в стомаха по-пълноценно. 300-400 мл вода на гладно преди хранене ще поддържа добрата фигура, здраве и храносмилане в оптимални граници.

3. Задължително пийте вода на гладно преди лягане. Не е тайна, че два часа преди сън трябва да се спре консумацията на каквито и да е продукти. Така непосредствено преди гушване на възглавницата идва времето за последното оводняване. Експертите са на мнение, че 200-300 мл вода няма да попречат на здравия сън. По време на спане тялото е в хоризонтално положение, затова водата не се натрупва в краката и не води до отичане в пръстите и долните крайници. Тя достига до бъбреците, прочиства ги и се филтрира в организма. След това се включва в състава на лимфата, която прочиства тялото най-добре по време на сън. Хидратира клетките докато те са в покой и имат възможност да се възползват най-пълноценно от водата. Кардиолозите са на мнение, че тази заветна чаша преди лягане може да предпази от инфаркт и инсулт по време на сън, както и да предотврати мускулните крампи при спане.

4. Пийте вода преди душ или вана. Не е добре да се взима  душ на пълен стомах, ето защо преди влизането в банята можете да изпиете чаша вода. При къпане температурата се покачва и кръвното налягане се повишава. Особено, ако човек се къпе в изправено положение, крайниците изпитват дискомфорт, а при по-топла вода може да се появи замайване и световъртеж. Всичко това ще остане в миналото, ако изпиете чаша вода на малки глътки непосредствено преди да завъртите кранчето и живителната течност да полее тялото ви и външно.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Поучителен разказ за живителната сила на водата и красотата

Притча на Хорхе Букай за пукнатата стомна, човешките усилия, вложени в направата на един по-красив свят и ценността на водата, даряваща живот. виж още »

Петър Дънов: Как да се прочистим чрез вода

Само с две процедури седмично за 10 мин. ще изчистите мисълта и тялото и ще успокоите нервната система, твърди Учителят. виж още »

Глад и вода „отмиват“ мръсотиите от тялото

Забранете си храната по един ден в седмицата, съветват индийски диетолози. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта