Регистрация

Принципи за качествено отслабване на д-р Хайман

04 May 2022   /   nina123   /   Видяна: 1058
Принципи за качествено отслабване на д-р Хайман

Отслабване с Пеганска диета без глад, която спазва шест основни правила.

 

Хранителният режим на д-р Марк Хайман, познат под името ПЕГАНСКА ДИЕТА набира все повече популярност в световен мащаб поради добрите постижения за смъкване на килограми, задържане на сваленото тегло и укрепване на общото здраве. Специалистът по хранене публикува трилогия книги, в които описва своето виждане за храната. Сред страниците на „Истинската храна“, „Ултраметаболизмът“ и „Яж мазнини и отслабвай“ се крият неговите шест правила за адекватна консумация на продукти, с които човек да запази стройното си тяло, да свали излишните килограми и да се радва на крепко здраве и всеизвираща енергия. Ето и шестте правила на Пеганската диета:

1.  Не консумирайте захар! Тук няма предвид естествената плодова захар, захарите в меда и лактозата в млечните продукти, която е единствената захар от животински произход. Под „захар“ става въпрос за рафинираните бели кристали и изкуствените подсладители, които натоварват тялото до съвършенство, предизвикват вътрешни възпаления, вдигат нивото на инсулина или са неразпознаваеми за организма поради изкуствения си характер. Природата е дала достатъчно сладости и без да се прибягва към добавката им в менюто, обяснява д-р Марк Хайман.

2. Яжте пресни зеленчуци, най-добре листни! Необходимостта от фибри на организма често се пренебрегва в съвременния начин на хранене, а именно фибрите повлияват правилната функция на стомаха и червата. Те се намират в изобилие в листните зеленчуци, но ги има още и в чушките, броколите, плодовете и обвивката на зърнените култури. За да функционира нормално тялото има нужда от 150 г фибри на ден, а човек е отговорен да му ги достави.

3. Правете си периодична детоксикация с течности или глад. Всичко зависи от здравословното състояние. Млад здрав организъм може да се отдаде на лечебно гладуване по 24 часа всяка седмица. За други е по-добре да се прочистват с тридневен режим на неподсладени билкови запарки и прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци всеки месец. Най-добрите пък могат да си позволят 10-20 дневни прочистващи гладни режими. Преди да се тръгне по този път обаче, е необходима консултация с лекар, предупреждава специалистът.

4. Заложете на благородни растителни мазнини. Изключете от менюто мазните меса, маслото и пържените храни. Тялото има нужда от мазнини и те не са вредна дума, но с тях трябва да се борави умерено. Заложете на консумацията на ядки и семена ежедневно. А нека в кухнята ви за готвене и подправяне останат само кокосовото масло, студено пресованите олиа от маслини, орехи, гроздови семки, слънчоглед, лен. Кокосовото масло се използва за готвене поради високата си температура на горене, а всички останали служат за директно подправяне без нагряване.

5. Газираните напитки са ТЕЧНА СМЪРТ. Не е грях да си позволите алкохол в малки количества дори 3-4 пъти седмично. Но не бива да е поднесен с газиран разредител. Спорд д-р Марк Хайман питиета като колата, фантата, содата, бирата и всички подобни са в основата на разболяването с диабет тип 2, рак на дебелото черво и затлъстяване. Специалистът казва, че никой няма да отслабне, ако си позволява дори и по 100 мл газирано на седмица.

6. Не пренебрегвайте хранителните добавки. Най-важни от тях са рибеното масло и витамин D. Много хора страдат от недостиг на магнезий, селен, цинк, желязо. И докато първите две трябва да се приемат задължително от всеки поне три пъти в годината, то една кръвна картина ще даде пълна яснота къде са дефицитите. Човек не трябва да оставя тялото си да изнемогва за жизнено важните вещества. Ето защо понякога е необходимо да се посяга и към фармацевтичната индустрия.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Проф. Стефка Петрова – Затлъстяването при децата зависи от родителите

Наднорменото тегло в детска възраст зависи и от начина на хранене на майката през зрелостта. виж още »

От пиянски глад се дебелее много

Преяждането след запой качва до 2 килограма на тялото. виж още »

Глад и вода „отмиват“ мръсотиите от тялото

Забранете си храната по един ден в седмицата, съветват индийски диетолози. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта