Регистрация

Виното пречи при зачеване

21 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 4417
Виното пречи при зачеване

Само една чаша вино на седмица намаля възможността за забременяване с една трета.

Отдавана учени потвърдиха, че алкохолът влияе негатовно на мъжката потентност и намаля оплодителната способност. В големи дози и често приеман, той може да доведе мъжа до безплодие. Оказва се обаче, че по същия начин действа и на дамите.

Ново изследване, проведено върху 91 жени, желаещи да забременеят по метода ин-витро доказа, че само една чаша вино на седмица намаля възможността за оплождане на яйцеклетката с 1/3. Ако чашите от бакхусовата напитка са 3 и повече за седмица, то жената се лишава от 50% от шансовете си да забременее. Големите количества алкохол могат да доведат и жените, както и техните половинки до безплодие.

Д-р Дара Годфрей от клиниката по репродуктивна медицина в Ню Йорк съветва дамите, които искат да имат дете да намалят драстично поглъщаните от тях количества алкохол, а ако желаят чадото им да не е застрашено от мутации или генетични аномалии, поне половин година преди да започнат опитите за забременяване да спрат консумацията на всякакви спиртни напитки, включително и бира.

Дамите, които приемали алкохол в седмицата, когато било тяхното ин-витро оплождане, намалили шансовете си със 70% в сравнение с тези, които не посягали към чашката. Оказало се, че кандидат-майките, които се въздържат, имат 90% възможност да се сдобият с наследник още от първия опит за изкуствено оплождане. Тези, пък които всеки ден се възползвали от спиртни напитки имали едва 10% шанс да станат майки чрез ин-витро процедура.

Информацията е изнесена на конгрес на Американското сдружение за репродуктивна медицина. Към всеобщото мнение, че спиртните питиета пречат на жените да изпълнят най-важната си задача от природата, се прибавя и твърдението на д-р Алън Пейси от университета в Шепърд. Ученият е на мнение, че дамите, които посягат към бутилката са неспокойни, нещастни и стресирани – още три причини, които доказано пречат на забременяването и правилното износване на плода.   

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Червеното вино благодат за очите

Съставката ресвератрол в гроздовата ципа ще ви спаси от зрителни проблеми. виж още »

Чашка ракия на ден пази от болести

Балканският навик за ракийка със салатка има лечебна сила. виж още »

Салами и колбаси убиват сперматозоидите

Преработените меса в хранителната верига намаляват оплодителната способност. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта