Регистрация

Червеното вино благодат за очите

05 Dec 2013   /   nina123   /   Видяна: 3088
Червеното вино благодат за очите

Съставката ресвератрол в гроздовата ципа ще ви спаси от зрителни проблеми.

Червеното вино е класическо питие за разбирачи и романтици, жени и мъже. Неслучайно е наречено елексир на боговете, а в някои митологиии се появява само на трапезата на властимащите и съществата с вълшебни сили. Исторически напитката се е утвърдила като съпътстваща човечеството в добро и лошо – с вино се помазват новородени, вино се полива и на гроба на починал човек.

Полезните свойства на питието от ферментирало грозде са много и за редица от тях сме ви разказвали. Днес света разбра за още едно здравословно въздействие на виното върху тялото. Европейски международен екип от учени доказа, че редовната умерена консунация на бакхусовата напитка може да предотврати множество проблеми с очите.

Изследователите заявиха, че виното регулира и подобрява зрението, предпазва от повишаване или понижаване на налягането в очите, развитие на късогледство и слепота, поява на усещане за сухота и образуване на пердета. Тайната на напитката се крие в ципата на гроздето и се нарича ресвератрол. Това е активна съставка, която спира растежа на кръвоносните съдове в очите и предпазва от множеството последствия до които тяхното наедряване води. Освен това подобрява кръвообращението и проводимостта на очните нерви и с времето зрението се усъвършенства и подобрява.

Така че можем да прибавим още едно полезно качество на червеното вино в кошницата с причини да си отворим бутилка от дионисиевия сок и да се насладим на сгряващия нежен ефект върху тялото.

 

Храни - подходящи за мезе на червено вино - вижте в МЕЗЕ ЗА ЧЕРВЕНО ВИНО

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Виното е най-добрият алкохол

Вредните навици за пиене на алкохол могат да преминат в полезни табиети за наслада на небцето и здраве.   виж още »

10 причини да пием червено вино

Червеното вино пази от сърдечно-съдови заболявания, регулира телесното тегло и удължава живота.   виж още »

Нова чаша за вино – хит сред дамите

Атрактивната винена чаша запазва червилото при пиене, не цапа зъбите и замества цигарата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта