Регистрация

Тридневно прочистване между Коледа и Нова година

28 Dec 2018   /   nina123   /   Видяна: 1274
Тридневно прочистване между Коледа и Нова година

Бързо качените килограми могат да се свалят бързо, ако подходите сериозно към проблема.

Едва ли мнозина могат да се похвалят, че след тирадата от коледни празници не са качили нито грам. За сметка на това доста хора се оплакват, че са наддали повече от очакваното. Американско проучване сочи, че покрай зимните празници се сдобиваме с половината от общо качените килограми за годината. А причината да ги задържим е, че все отлагаме момента, когато трябва да започне тяхното смъкване. Истината е, че колкото по-скоро след като са се лепнали килцата, започнем да се отърваваме от тях, толкова по-голям шанс за успех имаме. Затова експерти по хранене и диететика съветват да се очистим от излишния товар, натрупан покрай Коледа още преди да седнем да заблажваме идването на Новата година. За целта ето и една тридневна прочистваща диета, която обаче трябва да съчетаете с любимите си кардио упражнения – тичане, танци, скачане на въже...

 

Ден 1: Поради прекаляването с въглехидрати най-вероятно изпитвате силен глад, въпреки огромните количества изядена храна през изминалите дни. Така е, защото гликемичният ви индекс е повишен и имате нужда от още въглехидрати. Това чувство ви завърта в порочния кръг на преяждания и неистов глад. Контрирайте го с протеин, малки порции и често ядене.

 

За закуска хапнете едно варено яйце и шепа листни зеленчуци с малко количество сол и зехтин. След 2:30-3:00 часа подплатете с плод или няколко маслини. На обяд си позволете до 100 г пилешко бяло или телешко месо, комбинирано със зеленчук. Следобеда изпийте чаша фреш или айрян. Час-два преди лягане изяжте 1 грейпфрут. Ако непосредствено преди да легнете още ви мъчи глад, чаша топъл чай или мляко ще ви помогнат да се унесете.

 

Ден 2: Гладът тази сутрин ще е по-лек. Вече можете да заложите на повече въглехидрати в менюто си. Кофичка кисело мляко е добра идея. Пресните плодове също. Не бива да посягате към хляб, ориз и картофи, дори и да имате останали от празниците. Алкохолът също е табу. Нека черният дроб си почине преди да го атакувате отново. Продължете деня като наблегнете на течности – фрешове, айрян, прясно мляко с кафе или неподсладено какао. Ако не можете без мръвка, консумирайте печени немазни меса до 150 грама на хранене и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО комбинирани със зеленчук - само един вид. Месото може да се замени с варено яйце, но до 3 броя на ден. Ако искате повече – махайте жълтъците и се спрете на 6-тия белтък за деня.

 

Ден 3: Спазвайте правилата от Ден 2, като особено много наблегнете на спорт и вода. Тялото ви е готово да изхвърли натрупаното. Нека всяко следващо за деня хранене е по-малко по количество от предходното. Опиайте се да си легнете на гладен стомах. На следващия ден стъпете на кантара и ще видите, че резултатите вече са налице.

Към тази диета можете да прибегнете и чак след Нова година, но отлагането на отслабването ще изисква да направите поне още един ден като третия и след това да отчетете резултата.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бързо прочистване с цитруси след празничния гуляй

Цитрусова детоксикация отмива килограми и отрови от тялото след обилното ядене по празниците.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта