Регистрация

Българи разработиха здравословна бира с плодове

10 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1300
Българи разработиха здравословна бира с плодове

Богато на антиоксиданти и с плътен приятен плодов вкус, иновативното пиво носи настроение и се грижи за здравето.

 

Бирата е една от най-полезните алкохолни напитки, стига да се консумира в умерени количества. Бирената мая и ферментационните процеси обогатяват пивото със здравословни съставки, които подпомагат дейността на стомаха и се грижат за кожата и косата. Но нека не се забравя, че това е газирана напитка, която съдържа алкохол, затова не бива да се приема като равна по здравословност с плодовете и зеленчуците или като заместител на пълноценното хранене.

 

Полезна бира, богата на антиоксиданти разработи български екип от Института по криобиология и хранителни технологии. Това е пиво с приятен вкус, което крие в себе си множество ценни за тялото вещества. А те идват от добавените плодове в напитката – боровинки и арония.

 

100 г плодове на литър бира правят чудеса. Екипът разработил два вида бира – единия с черни боровинки, а другия – с черна арония. Това са плодове с доказани ползи за здравето. Всеки от вариантите пиво е тестван в два подварианта – с добавяне на плодовете по време на отлежаването на напитката или още по време на варенето й. В различните варианти антиоксидантният капацитет на обикновената бира се покачва с между 31% и 55%.

 

Вкусът на новата бира е балансиран и приятен, обясняват дегустатори, опитали продукта във всичките му варианти. Все още бирата не е на пазара, защото се доизчистват процесите на технологичното ѝ производство, но се очаква следващото лято небцето и телата на българите да се радват на вкусно пиво с висока здравословност.

 

А ако се чудите с какво мезенце да изпиете своята чаша бира за деня, кликнете на нашите предложения за НЕУСТОИМИ БИРЕНИ МЕЗЕРЛЪЦИ.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Плодовите бири са по-вредни от конвенционалните варианти

Бирите с плодов вкус са по-калорични, съдържат консерванти и подобрители, добавена захар и подсладители, с които се превръщат във вредни напитки за зд виж още »

Българинът набляга на яйца и кисело мляко

Увеличава се консумацията на плодове, кисело мляко и яйца за сметка на тестените изделия.   виж още »

Българско изобретение ни казва какво има под опаковката

Нов сензационен уред, създаден от българи, показва качеството и състава на храните, без да бъдат разопаковани. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта