Регистрация

Безалкохолни летни коктейли

09 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 9198
Безалкохолни летни коктейли

Напитките, които носят удоволствие на въздържатели и децата в летните жеги.

Нормално е когато се заговорим за море, пясък, лято слънце, плаж и сламено капанче под жарките лъчи, да се сетим за множеството напитки, които се продават на бара под бамбукковите чадъри. Но всяка компания си има и „слабо звено“ (в рамките на шегата, разбира се) – заклет непияч, бременна девойка или кърмачка, малко братче или дете – все същества, на които не може да се купи дори една мента със спрайт или джин с тоник, а втората малка бира вече ще е остро противопоказна. Но нека непиячите не се отчайват, че губят от чара на лятото, след като по една или друга причина не занимават черния си дроб с излишни натоварвания. Ние от kulinarno.bg ще ви пуснем няклолко изкушаващи оферти за летни разхладителни напитки, които въпреки че не съдържат и грам алкохол, ще ви накарат да се размечтаете за тях. Количествата са за една порция. Предупреждаваме – слагайте лед в „промишлени“ количества.

Coco beach или кокосовия плаж можете да си направите като смесите 150 мл кокосов сок, 20 мл сок от лайм, и 100 мл спрайт.

За Kiwicao (кивикао) смесете 100 мл сок от киви, 100 мл сок от ягоди, 50 мл мляко, 10 мл лимонов сок, щипка пудра захар и щипка кокосови стърготини.

Ще се насладите на Шоколадовия Джо когато разбиете заедно 50 мл растителна сметана с 50 мл течен шоколад, добавите щипка капучино и един пасиран банан. Ако консистенцията е много плътна – разредете с мляко.

Мис Пиги ще получите като шейкнете заедно 70 г пасирани ягоди със 150 мл сок от малини и 50 мл сок от червен грейпфрут. Добавете кокосови стърготини, шоколадови пръчици и украсете с цяла ягодка.

Какаовата лагуна се прави със 150 мл мляко, 2 с.л. нескуйк и 1 ч.л. кафява захар, разбити в 30 мл вряла вода, 1 ванилия, щипка канела и рендосан или счукан карамфил (не повече от 1 грам).

Сълзотворен газ ще си сътворите след смесването на 100 мл портокалов сок с 40 мл сок от лайм или лимон и 100 мл горчив сок от грейпфрут.

Леката кока се прави с 200 мл Кока-кола, 30 мл течен карамел за топинг към сладолед и 10 капки лимонов сок.

Тежката кока ще получите като смесите 200 мл Кока-кола с 1 пакет айс 2в1 и добавите по 20 мл топинг за сладолед шоколад и карамел.

Забележка: При последните два коктейла се получава реакция, при която около 50% от газираността на Кока-колата се губи, затова ако ги правите в шейкър (което не е препоръчително), внимавайте при отваряне.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашни безалкохолни разхладителни напитки с газирана вода

Безалкохолни коктейли с газирана вода за горещото време.   виж още »

Как се прави традиционно фрапе

Произход на фрапето, видове фрапе и какви варианти на фрапе има?   виж още »

10 правила за идеалния летен коктейл

Спазвайте стриктно рецептата и работете уверено с шейкъра, ако искате да направите съвършения коктейл. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта