Регистрация

Американка се жали на 911 за объркана пица

15 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2689
Американка се жали на 911 за объркана пица

Янките търсят помощ на телефона за спешни случаи при опаквания от хранителни заведения.

Не е тайна, че в Страната на неограничените възможности едно от най-силно защитените права е търсенето на наказателна отговорност при некоректно отношение. Американците са свикнали, че щом си плащат дадена цена за дадена услуга, то те ще я получат в безупречен вариант, или ако това не се случи, ще грабнат обезщетение. Но този навик да се разчита на пълна защита от законите понякога води до нелепи казуси, склонни да разсмеят европееца от странния манталитет.

Един случай от изминалата седмица отново стана показателен за навика от безупречно обслужване. Младата американка Мишел Хол посетила заведение за бързо хранене и си поръчала пица. Тя се спряла на любимата си – с доматен сос, пилешко и гъби, но когато получила италианския специалитет, установила, че върху тестото има сос Маринара, вместо традиционното доматено пюре.

Девойката повикала човек от персонала и помолила пицата да бъде сменена. От заведението обаче й обяснили, че това била нейната поръчка и нямат никакво намерение да донесат нова пица. Жената се вбесила от дързостта на сгрешилите служители и след кратка разпра потърсила правата си директно на телефон 911. От там обаче й отговорили, че екипите не се занимават с подобен тип жалби и я помолили да освободи линията.

Отказът от подкрепа още повече разярил жената, която се изправила от масата и се разкрещяла. Вместо да бъде защитена обаче, при нея дошла полиция и я отвела в килия. Хол прекарала само 3 минути в ареста, след което й се наложило да плати 2000 долара гаранция, за да напусне килията. Вместо да бъдат изслушани изискванията й, тя била обвинена в нарушаване на обществения ред.

От 911 споделят, че това не е първият случай на оплакване от обслужване в ресторант. Нормално е това да се случва на всеки 24 часа поне по веднъж. Служител на спешния телефон с усмивка си спомня, че в неговата смяна младежът с инициали М.О. позвънил, за да се оплаче от ужасния вкус на храната в друга верига за fast food и останал особено разочарован когато разбрал, че няма да получи подкрепа срещу безвкусните си поръчки.

Ако не искате да останете недоволни от съдържанието на пицата си, направете си тестеното изделие у дома по една от нашите стотици РЕЦЕПТИ ЗА ПИЦИ.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Странни хранителни навици на американците

Американците си доливат напитки безплатно, винаги оставят бакшиш и пият чешмяна вода от пластмасови бутилки.   виж още »

Американците доят шоколадово мляко и се пазят от ДНК в храните

Янките смятат, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави и искат на етикетите с храни изрично да се отбелязва кой продукт съдържа „опасното&ldq виж още »

Собственик на ресторант изяде презерватив, намерен в ястие от клиент

Ресторантьор глътна кондом, за да спаси от съд собственото си заведение. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта