Регистрация

Американците доят шоколадово мляко и се пазят от ДНК в храните

19 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 2314
Американците доят шоколадово мляко и се пазят от ДНК в храните

Янките смятат, че шоколадовото мляко идва от кафяви крави и искат на етикетите с храни изрично да се отбелязва кой продукт съдържа „опасното“ ДНК.

Смях на чужд гръб и по-тоно на американски раздухват европейските медии след публикувани резултати от проучване за нагласите спрямо консумацията на здравословни млечни продукти. В Страната на неограничените възможности се появява доста ограничената идея, че сладките млека с различни вкусове, които се продават в хранителната верига се доят в този си вариант директно от кравите.

В началото на март 2017-а година Центърът по иновации на млечните продукти в САЩ реши да направи анкета сред пълнолетните граждани, консумиращи млечни продукти, пише БГНЕС. Стряскащо обаче се оказа мнението на 7% от народа, че шоколадовото или какаовото мляко се дои такова от кафяви крави. Появиха се и първите насмешки – че ваниловото идва от крави – албиноси, а ягодовото – от добитък, който се храни само с ягоди, тъй като за розови крави вече е странно да се говори.

Още по-интересна е статистиката, че заблудените 7% са предимно жители на големите градове и мегаполиси, които през живота си не са виждали крава и въобще си нямат идея как се взима млякото от нея и как изглежда надоят в непакетиран вариант. Оправданието, че все пак процентът на неграмотните по отношение на шоколадово мляко е само 7%, бе парирано с обяснението, че под този процент се крият 17,3 млн. Души, живеещи в сърцето на една от най-развитите в икономическо отношение страни в света.

С хумористичнитната актуалност на американската заблуда, БГНЕС припомня и недалечно проучване, проведено от неправителствена организация в САЩ, която подаде искания съдържанието на ДНК в храните изрично да се опоменава на етикета, „тъй като ДНК причинява болести“. Многолюдно множество от почти всички щати радушно прие здравословната идея, а по телевизионните канали дори се появиха хора, които твърдяха, че ако майка се зарази с ДНК, тя ще предаде болестта и на детето си.

И още преди настаналия смут да бъде потушен с изказвания на учени и експерти, народът вече бе приел, че ДНК е заболяване, което се пренася чрез храната, по своята същност наподобява птичи или свински грип и води до летален край както при хора, така и при животни. Освен това се чу, че съдържанието на ДНК в ястията увеличава риска от инфаркт, затлъстяване, злокачествени тумори и импотентност. Изминаха две години от лятото на 2014-а до 2016-а, че да може народът да се убеди, че тези твърдения са абсурдни.

Днес явно страхът от ДНК е в миналото, а стремежът за отглеждане на кафяви крави е способен да наложи промяна в тяхното ДНК... Дали?

ПОДОБНИ СТАТИИ

Странни хранителни навици на американците

Американците си доливат напитки безплатно, винаги оставят бакшиш и пият чешмяна вода от пластмасови бутилки.   виж още »

Американци отварят пивоварна на Луната

Студенти ще реализират проект за варене на бира в безтегловност. виж още »

Американка се жали на 911 за объркана пица

Янките търсят помощ на телефона за спешни случаи при опаквания от хранителни заведения. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта