Регистрация

Алтернативни гъби за измиване на упорити петна от съдове

30 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1089
Алтернативни гъби за измиване на упорити петна от съдове

Какво представлява магическа гъба за миене и върху какви повърхности може да се използва тел за миене? Как с пемза и шкурка се чистят упорити петна в кухнята?

 

Случва се на всеки готвещ да загори ястието си, да изпръска и запече капките мазнина и храна по тавата и тигана. А след това да се опита да измие упоритите петна от загорелия продукт, но те трайно да останат върху любимите съдове. Миялната машина е безпомощна, а опитите с конвенционална гъба и специални препарати не дават търсения резултат. Тогава на помощ идват някои абразивни гъби за миене на чинии. Но тях не можете да използвате върху незалепващо покритие, защото крият риск от надиране на повърхността. Как да боравите с измивните абразиви и кои от тях могат да помогнат, ще разкажем сега.

1. Тел за миене на съдове. Закон във физиката гласи, че едно тяло може да бъде надраскано от предмет, който притежава по-висока плътност. Телчетата са направени от метал, затова те могат да се използват само върху метална посуда. Не рискувайте с вътрешността на съдовете с незалепващо покритие и бъдете особено внимателни към стъклените чинии и керамичните съдове. Най-добре използвайте само за външно почистване на тави и тенджери и техните капаци.

2. Строителна шкурка за миене на съдове. Да – фините шкурки са много подходящи за измиване на упорити загаряния по посудата. Естествено и те биха надрали любимия тефлон, но за сметка на това се отнасят нежно към стъклените, керамичните и йенските съдове. С техните ръбчета лесно ще измиете извивки и орнаменти, в които е попаднала мазнина и храна. Правилото, че фината шкурка е по-нежна, важи не само в строителството, но и в кухнята.

3. Пемзата за пети помага за измиване на съдовете. Пак с повишено внимание можете да се доверите на парче пемза. Това е средно твърд абразив, но когато го намажете с измивен продукт за посуда, намалявате силата на триене. Би надрал нежните повърхности, но от по-издръжливите безпроблемно ще измие и най-упоритите петна. Пемзата е подходяща за стъклени, метални и керамични покрития.

4. Магическа гъба за миене на съдове. Това е иновативно изобретение, което е доста по-щадящо от гореописаните абразиви. На допир е меко, но всъщност представлява нежен абразив. Между нишките от меламин (вид пластмаса) има пространство и така се създава естествено покритие на шкурка. Пластмасата все пак е по-мека от метал, стъкло, керамика, затова можете да се доверите на магическата гъба за почистване на посудата си. Много нежно с нея можете дори да махнете загоряла храна върху тефлоново покритие. Но трябва да сте наистина предпазливи с прилаганата сила на натиск. За да не прахосвате цяла гъба за едно миене, си отрежете парченце от нея и почистете упоритото замърсяване.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Няколко трика за почистване в кухнята

Плочки, плотове и гъби - всичко в кухнята ще блесне с тези полезни и лесни начини за чистене.   виж още »

Храни, при които трябва да внимавате с миенето

Хранителни продукти, които не се мият предварително. виж още »

Да почистим микровълновата фурна без препарати и химикали

Цитрусови плодове, ванилия и оцет ще премахнат зацапванията от храна в микровълновата и ще я накарат за заухае на свежест. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта