Регистрация

Авокадото – мазно, калорично, но с отслабващ ефект

29 Jul 2020   /   nina123   /   Видяна: 1334
Авокадото – мазно, калорично, но с отслабващ ефект

Диета с авокадо дава сила, енергия, красота и смъква килограми без глад и лишения.

 

Авокадото отдавна е извисено от диетолози и привърженици на здравословното хранене на пиедестала на здравословните и полезни храни заради богатото съдържание на микроелементи и полезни мастни киселини. А диетологът Олга Декар го провъзгласява и за задължителен продукт в диетите за отслабване и разкрасяване, разкривайки множеството му качества пред РИА НОВОСТИ.

 

Авокадото е богато на фибри. Не е тайна, че тези съставки действат изключително благоприятно на стомашно-чревния тракт. Те спомагат разграждането на храната, усвояването на ценните вещества от нея, по-лесното изхвърляне на шлаки и токсини. Фибрите ускоряват метаболизма, а оттам и по-бързото горене на калории, което е в основата на отслабването. Доказано е, че едно средно по размер авокадо съдържа около 15 грама фибри или повече от половината, нужни на стомаха на ден, за да функционира съвършено.

 

Полезни вещества в авокадото. То е благодат за тялото, дарявайки магнезий, калий, желязо, фосфор, мед, йод и калций. Съдържа също витамини А, С и К, както и витамини от групата В. Магнезият в плода спомага за изграждането на мускулната маса, която от своя страна топи мастните наслагвания в тялото. Той се комбинира с естествения L-карнитин в авокадото, за да се превърне в нещо като природна фитнес добавка. Не е тайна, че магнезият и L-карнитинът са дуото на стройната фигура във фитнесхраните.

 

Калории в авокадото. В 100 г плод се съдържат 160 калории, а едно авокадо е около 200 грама, което означава, че с хапването му тялото получава 320 калории. Не звучи малко, особено при информацията, че 30 г от тях са мазнини. Ала тези мазнини са мононенаситени – те се възприемат идеално от тялото и са благодатни за естественото овлажняване на клетките. Това са изцяло полезни мастни киселини, които трудно се набавят и обикновено са дефицитни в организма. В 100 г авокадо има 1 г захари, 15 г мазнина и 2 г протеин.

 

Как се отслабва с авокадо? Диетологът обяснява, че е най-добре да се хапва по един плод на ден, като се приема сутрин или до обяд на гладно. Може да се консумира самостоятелно или в комбинация с банан. Допустимо е да се намачка на пюре или да се направи на смути с добавка от растително мляко и мед. Връзва се идеално с яйца, особено в множеството рецепти за печена авокадо кошничка с пъдпъдъче яйце. Може да се хапва и като се намачка с подправки и зеленчуци на сос за мазане на пълнозърнест или друг вид алтернативен хляб. Добавя се към салати и партнира със семена и комбинация от други растителни мазнини. Допустима е комбинация с риба. Не се съвместява добре с млечни продукти и месо.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Интервално гладуване за начинаещи и напреднали

Диета за горене на мазнини и самоизяждане на отпадъци в тялото чрез периодично прочистване с глад.   виж още »

Авокадото – актуална мода в световната кулинария

Авокадото се връзва еднакво добре като добавка и в сладки, и в солени ястия и носи множество ползи на организма.   виж още »

С авокадо се наяждаме по-бързо и по-лесно

Само половин авокадо, прибавено към закуската, обяда или вечерята, ще намали апетита и ще засити глада гарантирано поне в следващите три часа. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта