Регистрация

Авокадото – актуална мода в световната кулинария

28 May 2018   /   nina123   /   Видяна: 1696
Авокадото – актуална мода в световната кулинария

Авокадото се връзва еднакво добре като добавка и в сладки, и в солени ястия и носи множество ползи на организма.

 

„Баба ти все авокадо е яла“, говорят традиционалистите, на които им писна да се предлагат напитки, салати, основни и десерти със здравословния плод. Истината е обаче, че днес авокадо се продава с 400% повече, отколкото преди десетилетие, съобщават от foodpanda. Сайтът смята, че високата полезност на плода, неутралния му вкус и питателността са в основата на превръщането му в модерна и желана добавка към редица ястия и напитки.

 

Авокадото е богато на фибри, витамини и минерали и въпреки че 100 г от него съдържат над 250 калории, то е диетична храна, защото се усвоява бързо, мазнините в него са ценни и полезни и не предизвикват натрупване на подкожни депа. Освен това авокадото доказано убива глада и спомага бързото наяждане с по-малко количество. Пък и активизира метаболизма, с което отслабва усещането за тежест и подуването след прихапване.

 

Фаст фууд с авокадо. Плодът изгрява на кулинарния подиум именно с дебюта си в реклама за здравословен тост с гриловано авокадо, която предизвиква особен интерес. Така зеленият топчо става хит като добавка не само в сандвичи, но скоро в пици и дори в паста и солени мъфини. Неутралният му вкус се съчетава с всякакви добавки от сирена, колбаси, плодове. Малко полезност в нездравословното съвременно хранене е добре дошла.

 

Вижте как се прави топинг за печени или пържени филийки с авокадо

 

За любовта на авокадото към салатата. Ако в Южна Америка Гуакамолето е храна с ежедневен характер, то на Стария континент все още е хит. Истината е, че авокадото много добре хармонира с домат и лук. Ентусиастите го редят на вегански шишчета между тези зеленчуци, а традиционалистите предпочитат да го сервират в компанията на листни зеленчуци като полезен заместител на крутоните. Въобще всякакви салати – топли и сурови, могат да допуснат добавката от авокадо. А то е вкусно както гриловано, запечено или пържено, така и сурово. Формата му позволява импровизации със сервирането, защото всяка половинка от него е своеобразна кошничка.

 

Вижте елементарна салата от маруля с авокадо

 

Десерт с авокадо – странно, полезно и вкусно. Авокадото се настанява и като продукт в сладкишите и напитките. Липсата на киселинност и горчивина го правят лесно следястие, на което е нужно съвсем малко подсладител – мед, карамел, кленов сироп, захар, течен шоколад, бита сметана. Дали намачкано на пюре с въпросната сладост и след това превърнато с пош в страхотни цветлета или просто намазано върху хляб, това авокадо е истинска вкусотия. А колко точно сладко да бъде, решавате вие, като добавите само лъжичка подсладител или проявите особена щедрост. Със сигурност авокадените десерти са по-полезни от тестените си събратя.

 

Вижте вегански шоколадов кекс с коричка от авокадо

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Авокадото – мазно, калорично, но с отслабващ ефект

Диета с авокадо дава сила, енергия, красота и смъква килограми без глад и лишения.   виж още »

Библейската диета се възражда в принципите на модерното полезно хранене

Яденето на семена, пълнозърнести хлябове, морски деликатеси и умерено количество месо, както и задължителното присъствие на вино на трапезата ни правя виж още »

С авокадо се наяждаме по-бързо и по-лесно

Само половин авокадо, прибавено към закуската, обяда или вечерята, ще намали апетита и ще засити глада гарантирано поне в следващите три часа. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта