Регистрация

Sweet Dreams плодови торти според темперамента

16 Jul 2021   /   nina123   /   Видяна: 2255
Sweet Dreams плодови торти според темперамента

Какви плодове върху тортата си подхождат с настроенията на хората?

 

Лятото дойде – с дългите топли дни, в които човек търси прохлада, с приятния мирис на докосната от слънцето кожа, с аромата и свежестта на пресните плодове и с бленуваната ваканция, в която човек си позволява глезорииките, за които така силно е копнял цяла година. А какво е насладата от живота без обаянието на сладкишите в тях? Дали за радост на децата или за отмора на порасналите – с чаша фреш, кафе, чай или сладникав аперитив, някой десерт все ще се настани на трапезата, за да събуди едновременно усещането за върховно удоволствие и лекото притеснение за разваляне на фигурата. Е, щом е в малки дози – винаги може да си позволим по парченце. Особено в летен вариант – с пресни плодове, леки и ефирни млечни кремове и малко шоколад за разкош или по-натрапчива сладост, ако харесвате. Хем разхлажда тялото и езика, хем подсилва удоволствието от живота – такива са бутиковите ръчно направени сладкиши на Sweet Dreams (сладкарска работилница Сладки Мечти).

Плодовете в тортата подхождат на темперамента на човека. Доказано е, че изборът на плодове в менюто отговаря на характера и моментното настроение. Ето защо внимателно трябва да бъдат подбирани както стоките от маркета, така и плодовите вкусове на десерти и напитки. Когато крайният резултат не хармонира с темперамента и състоянието на духа, има риск идилията да не е пълна. В следващите редове ще разкажем какви плодове с какви хора и емоции се свързват, а Сладки мечти ще предложи най-истинския за тях десерт. И за да е летен – ще бъде с пресни плодове, разбира се.

Лятна торта с ягоди и желеКласиката шоколад и ягоди в една тортаВлюбените сърца и романтичните натури харесват ягоди. Това са плодовете на страстта – с цвят на еротика и ненатрапчив вкус на обич и нежност. Любовта трябва да е споделена, да носи радост, усмивка и трепет. Ягодови сладкиши подхождат също на хората на изкуството – поети, музиканти, художници, които биха желали да усетят музата си и чрез вкуса.  За свежото настроение и разхлаждането с вкус Sweet Dreams създаде лятна торта Чийзкейк с ягоди. Върху нежна бисквитена основа се простира разточително и нависоко прохладен дебел пласт от крема сирене с ванилия и сметана, а на финала сладкишът завършва с плътен ред от пресни ягоди, сгушени под желирано покривало. Тората може и да се хапва вместо сладолед, защото съдържа всичко важно за направата на любимия детски десерт. А ако характерът е по-бурен, любовта – по-жарка, то предложението за комбинация от ягоди с шоколад и карамел ще хармонира идеално. За тези хора Сладки мечти сътвори Ягодово-шоколадена торта, където под обвивката от тъмен белгийски шоколад и пресни ягоди се крият пандишпанови какаови блатове, напоени от страстната целувка на крем от карамелизирано кондензирано мляко. Толкова разкош и богатство на вкуса в една хапка може да донесе наслада през целия ден.

Практична торта за практичните хораЛимоните са за практични хора, които НЕ обичат жегите. Психологически киселината на този цитрус се свързва с киселия нрав на човека, но Центърът за изследване на поведението в Дъблин публикува становище, според което лимоните подхождат и са харесвани от хората, които са здраво стъпили на земята. Онези от тях, които умеят да оценяват щастието, ги харесват подсладени. Именно за прагматиците с оптимистична нотка Сладки мечти създаде Лимонова идилия - торта с крем сирене, сметана и маскарпоне, освежена от киселите нотки на лимона и подсладена с плътен млечен десертен крем. Свежа, лека, ароматна и едновременно сладка и стипчива, тя радва и разхлажда.

Малинова торта за мечтателницитеМалини и како с пандишпанМалините са за мечтателниците. Ако любителите на лимони стоят здраво на земята, то привържениците на малиновите вкусове са склонни да се чувстват (пък и нерядко да изглеждат отстрани) като хора, отдавна отлетели в облаците. За разлика от ягодовите фенове, малиновите не са така страстно влюбени, защото за тях дори и любовта е окова, която ги свързва с реалността. Ще ги познаете по взрения поглед в морската шир, в небесните дълбини или по слуха, напрегнат да разпознае мелодията на вятъра. Девизът им е „аз усещам“ и наистина имат обтегнато шесто чувство. Огледалната малинова торта с ванилия на Сладки мечти идеално хармонира с тяхното настроение. В ограда от бял шоколад е сгушен сладък крем, силно ухаещ на ванилия и с лека нотка на малинова загадка. Меки пандишпанови блатове разделят ефирната млечна текстура, а цели плодове украсяват повърхността, в която човек ако се загледа, може да потъне в хармония. Любителите на шоколадовото сладострастие пък могат да се насладят на Малинова шоко паста, където върху шоколадова пандишпанова основа малините се потапят в нежен сметаново-какао крем.

Торта за вегани от сладки мечти с банани и плодовеБананът е за дръзките холерици. Изпълнени с идеи, готови да се борят за тях и вечно енергични и емоционални, тези хора са родени да бъдат лидери. Лесно се ядосват, но и лесно прощават. Разпознават се като душа на компанията или основа на скандала. Кръвта кипи във вените им. Склонни са да преяждат, затова за тях Sweet Dreams предлага веган и Безглутенова бананова торта с платки от сушени плодове и ядки, парчета какао и без добавена захар. Този сладкиш ще им позволи в изблик на ярост или радост да си го хапнат целия, без да се притесняват за здравето и килограмите си. Пък и изцяло отговаря на настроенията и търсенията им.

Луксозна торта с физалис, портокали и шоколадЛюбителите на портокали ценят лукса. Тях можете да видите на квартална разходка с маркови дрехи, скъпи бижута и винаги с хубав парфюм. Обичат леката и висококачествена храна, умерени са в изразяването на емоции и определено всяват респект. Умеят да се държат на ръба между кич и елегантност, добри бизнес партньори са и имат високи изисквания както към околните, така и към себе си. Тях Сладки мечти избра да изглези с Портокалова торта с Бейлис, където меките шоколадови блатове си партнират с плътен и нежен портокалов крем с аромат на ликьор. А върху тази вкусова идилия за небцето, полягва ласкателство за очите от маслена шоколадова обвивка с украса от плодове пресен физалис и резени портокал.

Мнофо плодове за лятно настроение в торта на Sweet DreamsЛятна торта за всички. Трябва ви сладкиш за специален повод, където се очаква да се съберат различни темпераменти, с разнообразни вкусове и възгледи – тогава заложете на свежа идея с комбинация от много плодове. Sweet Dreams изработва своите торти, като изцяло се съобразява с изискванията и търсенията на клиента, затова можете да се спрете на по-нестандартни продукти и комбинации, да изберете размер, да добавите детайл или да измислите цялостната украса на сладкиша, за да се убедите, че Сладките мечти наистина се сбъдват. За съвети, поръчки, предложения и всякакви други сладки въпроси, можете да се свържете със Sweet Dreams  на тел. 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първа пролет с детоксикация, отслабване, усмивка и Сладки мечти

Промяна в хранителния режим, сезонно прочистване, отдих на открито и шарени храни витализират тялото през пролетта.   виж още »

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.   виж още »

Sweet Dreams модата на изисканите френски макарони

Какво представлява десертът макарон и как слепената бадемова бисквита се превръща в луксозен сладкиш за всеки повод?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта