Регистрация

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

12 Oct 2020   /   nina123   /   Видяна: 1748
Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.

 

Хензел и Гретел е любима приказка на поколения малки и пораснали деца по целия свят. Историята е германски фолклор, преразказан от братя Грим, който показва реалността на бедните семейства в миналото, принудени да изоставят децата си заради глада и мизерията. За съжаление тази част от приказката е реалност, а гладните години в Европа са разделяли мъници и родители.

 

От какво е направена къщичката на вещицата в приказката за Хензел и Гретел? В родния фолклор тази вещица е наричана Баба Яга, защото персонажите се препокриват, а според българските митове злата старица живее в къщичка на кокоши крака, сглобена от кости на изядени деца, слама, клонки, кал и перушина. В оригиналната приказка за Хензел и Гретел апетитното творение на людоедката е направено от хляб, с покрив от козунак и прозорци от захар. Децата не могат да ѝ устоят, защото по това време дори и хлябът е лукс в някои домакинства. В следващи преразкази на историята по къщичката се добавят бонбони, солети, близалки, традиционните претцели, понички и гумени мечета, защото с покачването на стандарта на живот на децата, идеята за неустоимо гастрономическо детско творение се променя.

 

Къщичка от бисквитиКъщичката на Хензел и Гретел от Sweet Dreams. Това е бисквитена творба с майсторска украса. В стила на Сладки мечти десертът е сътворен изцяло от висококачествени материали, с умисъл за здравето на най-малките. Хрупкавите бисквити с медена сладост и аромат на канела, джинджифил, карамфил и кардамон имат маслен акцент и могат да бъдат направени и от безглутеново ядково брашно. А украсата се създава според повода.

 

Сладкиши за Хелоуин от Sweet Dreams. Бисквитената къщичка, която Дарина получава за своя осми рожден ден, е в тон с есента. Сред украсите се виждат листа в есенни багри, тикви, шишарки, гъбки. Подобен сладкиш е страхотен център на трапезата за Хелоуин. Декорацията на къщичката може да носи всякакво послание, ето защо с нея можете да замените традиционната торта за рожден ден или всякакво детско празненство. Ако искате да поднесете бисквитената къщичка на Баба Яга и на собственото си парти, можете да поръчате бутиковия десерт на тел. 0888-36-11-84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти

 

Празнична къщичка от бисквити   Къщичка от бисквити от Сладки мечти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams коледни сладкиши за благоуханни и вкусни празници

Работливите джуджета от Сладки Мечи ще направят най-изящните и цветни коледни десерти за вас или пък ще ви честитят с ръчно изработени бисквити, които виж още »

Вкусен Хелоуин с лакомствата на Sweet Dreams

С поръчка на сладкиши за Хелоуин пестите ценно време за себе си и любимите хора, като си гарантирате страхотни лакомства и неповторим вкус за празника виж още »

Sweet Dreams плодови торти според темперамента

Какви плодове върху тортата си подхождат с настроенията на хората?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта