Регистрация

Sweet Dreams модата на изисканите френски макарони

18 Sep 2020   /   nina123   /   Видяна: 1657
Sweet Dreams модата на изисканите френски макарони

Какво представлява десертът макарон и как слепената бадемова бисквита се превръща в луксозен сладкиш за всеки повод?

 

В модерния шарен свят на сладкишите едно изделие се откроява особено със своята цветност, изтънченост на вкуса, пленяваща визия и лукс – това е макаронът. Макар че името съвпада с група тестени изделия от италианската кухня, десертът вече се е превърнал в символ на френското сладкарство. В началото на XXI век шумно навлиза в кулинарната мода, измествайки постепенно в световен мащаб традиционните бонбони като подарък, елегантните домашни сладки и дори празничните торти.

 

Разликата между макарон и макарони. Макар че френските макарони стремглаво набират популярност от средата на XIX век, името им доста се бърка с вид италианска паста. Затова е прието да се говори за десертът макарон или в единствено число или с представни епитети. Най-често, за да бъде направена разлика се казва „френски макарони“, „сладкиш макарони“, „макароне“, „бисквити макарони“.

 

Как са измислени макароните? Френският макарон представлява слепени бисквити, наричани в кулинарията „черупки“ с крем. Бисквитите се правят от смлени бадеми и бити белтъци с пудра захар и аромати, като наподобяват леко познатите ни целувки. Кремовете биват на маслена или шоколадова основа, като в тях също се залага на изтънчени аромати – различни видове луксозен алкохол, бурбонска ванилия, ментов дъх, канелена нотка, екстракти от цветя. Някои източници твърдят, че през 791-а година монахините Мари-Елизабет и Маргарита измислят сладкиша, за да надхитрят хранителните правила в манастир във Франция. Според други, пак през същия век, десертчетата са измислени в Италия, а рецептата е пренесена на френска земя. Името им идва от италианската дума macherrone, което означава „разбивам“ или „разбърквам“ - действието, което се извършва с белтъците, за да се постигне неповторимата текстура на черупките на макарона. В познатия си днес вид – слепена и с цветни черупки, бисквитата е създадена в средата на XIX век от френската верига сладкарници Laduree.

 Шарени макарони по поръчка

Френски макарони от Sweet Dreams. Днес луксозната слепена бисквитка вече е сред традиционните подаръци за Коледа, Свети Валентин, 8-ми март или като комплимент от гости към домакини. Френският макарон е утвърждаваща се традиция, а видовете, в които може да бъде изработен позволяват импровизация според повода и вкуса. Сладкарска работилница СЛАДКИ МЕЧТИ изработва професионални и висококачествени макарони, спазвайки всички правила за направа на десерта и съобразявайки се с всички изисквания за неговия неповторим вкус и пленителна визия.

 

Жълти макарони с бял кремФренски макарони от Сладки Мечти. Черупките са безглутенови, направени спрямо традицията от бадемово брашно и белтъци. Могат да бъдат ароматизирани с различни добавки от алкохол и подправки. Хрупкави и същевременно приятно меки в сърцевината си, те радват с любимите цветове, хармониращи с празника. А кремът, с който се слепят черупките, е задължителното допълнение, създаващ многоизмерната пълнота на вкуса на сладкиша. По правило, ако черупката е с по-семпъл вкус и залага на усещането за текстура, кремообразната спойка е с по-силна сладост или дъх. А какъв точно да бъде той – решавате вие. Sweet Dreams ще създаде за всеки индивидуални макарони, които изцяло да отговарят на повода.

 

Ако желаете да поръчате автентични ръчно направени и висококачествени макарони от Sweet Dreams, можете да се свържете със сладкарската работилница на тел: 0888-36-11-84 или да разгледате множество предложения на индивидуални сладкиши на фейсбук страницата на Сладки мечти.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams плодови торти според темперамента

Какви плодове върху тортата си подхождат с настроенията на хората?   виж още »

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.   виж още »

Sweet Dreams Червено кадифе – нежността на страстните сладкиши

Как е измислена торта Червено кадифе и защо сладкишите Червено кадифе са модерен и желан празничен десерт?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта