Регистрация

Първа пролет с детоксикация, отслабване, усмивка и Сладки мечти

18 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 981
Първа пролет с детоксикация, отслабване, усмивка и Сладки мечти

Промяна в хранителния режим, сезонно прочистване, отдих на открито и шарени храни витализират тялото през пролетта.

 

На 21-и март 2022 посрещаме астрономическата пролет. И докато за експертите тя е просто равноденствие или еднаква продължителност на деня и нощта, то за хората официалното идване на сезона на слънцето, цветята и птиците се свързва с новото начало, вярата в по-доброто бъдеще и очакването за топли дни, свежо настроение, леки дрехи и престой на открито. Идва моментът, в който трябва да се отървем от натрупаните зимни килограми, а също и от облачните емоции, сивотата в настроението, вредните хранителни привички, навиците за заседнал живот и затлачените токсини в тялото. Ето няколко съвета как да преминете към пролетен режим.

Спрете вредните и тежки храни. Не е необходимо да обявявате тържествен край на печеното свинско, пържените картофи, сочните кюфтета и тестените изделия. Просто сведете консумацията им до минимум. Пролетта ражда първите свежи сезонни зеленчуци, затова заменете вечерята със салата, добавете ѝ варено яйце, късчета пилешко, ако смятате че ще останете гладни, и намалете обема на порцията. Пролетните картофки варете или задушавайте – те са така пресни и крехки, че е престъпление да се пържат в много мазнина. Заменете тестения въглехидрат от хлебчетата на сандвичите с домашни приготвени супи от варива – боб, леща, нахут и добавете прясна пролетна билка, за да сте в крак със сезона. Подслаждайте киселото мляко с лъжичка мед и го обявете за десерт, заместващ кексовете и тежките шоколадви сладкиши.

Направете си пролетна детоксикация, за да оставите шлаките в миналото. Все още на пазара се намират достатъчно цитруси, а първите череши не са узрели. Можете лесно да прочистите тялото си като преминете на тридневна детоксикация с течности. Режимът включва пиене на до 1,5 л. прясно изцеден плодов или зеленчуков сок само в светлите часове на денонощието. След стъмване може да се приема вода и неподсладени запарки, отвари и чай. Само за 72 часа тялото ще се отърве от доста токсини, останали след разточителните трапези в студеното време. Освен това ще се зареди с витамини, енергия и позитивизъм, за да посрещне с усмивка активния живот.

Стойте на открито, радвайте се на слънцето и живота. Освен от физическа храна, е доказано, че клетките в тялото имат нужда и от своята порция етерна енергия. Най-силно тя идва от слънцето, което през последните месеци бе оскъдно и подаваше лице за кратко време. Ето защо клетката е гладна за топли лъчи. Доброто настроение за общ тонус се мотивира и от цветотерапията, затова съзерцанието на шарени природни картини и пресни зелени треви също помага. Хапвайте цветна храна, обличайте шарени дрехи и не забравяйте да се отдавате на глезории, които ви правят щастливи.

Сладки мечти за пролетно настроениеЦветни къпкейкове за пролетнаПролетни сладкиши и цветни изкушения от Sweet Dreams. Когато стане въпрос за изискано глезене, Сладки мечти може да сбъдне най-съкровените блянове на очите и небцето. Луксозните ръчно направени сладкиши се приготвят само с висококачествени продукти, за да са сигурни щастливците, които ще ги хапват, че няма да навредят на фигурата и здравето си. За онези, които копнеят да са близо до природата, Сладки мечти предлага вегански и сурови десерти без захар. А пролетната линия на сладкарската работилница се фокусира допълнително върху цветната визия и флоралните мотиви, за да се убедят и очите, и цялото човешко светоусещане, че краят на студените дни е настъпил, а пролетта вилнее в нежния си шарен разгар.

Ако искате да поръчате своя пролетен сладък дар за себе си и обичаните хора, можете да се свържете със Sweet Dreams на тел. 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти.

Пролетни бисквити с цветяЦветна торта за пролетта

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как се прави огледална глазура за сладкиши в крак с модата и Sweet Dreams?

Домашна огледална глазура за торти и кексове и изкушение с малини, карамел и шоколад, скрито под нея.   виж още »

Sweet Dreams плодови торти според темперамента

Какви плодове върху тортата си подхождат с настроенията на хората?   виж още »

Sweet Dreams торта с ягоди и шоколад за женското здраве и щастие

Ягодите имат силен позитивен ефект върху женския организъм, а комбинирани с шоколад, създават щастие, спокойствие и невероятна наслада.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта