Регистрация

5 храни, които ни сбръчкват

28 Nov 2018   /   nina123   /   Видяна: 1314
5 храни, които ни сбръчкват

Прекаляването с кафе, солени и сладки храни, алкохол и пържени ястия се очертава на лицето под формата на дълбоки и непривлекателни бразди.

 

Гладката кожа и стремежът към запазване на вечната младост са суетен приоритет на дамите... пък и не само на нежния пол. Браздите от преминаването на годините, оставени по лицето, врата, деколтето, се приемат за неестетични, но няма как човек да се изправи срещу стареенето. Процесът може да бъде забавен чрез правилно хранене, обясняват от Vesti.bg, като посочват кои са 5-те продукта, които засилват ефекта на годините върху кожата. Почти сигурно е, че ако се лишите от тях или си ги позволявате рядко, имате шанс да запазите младостта във външния си вид за по-дълго време.

 

1. Твърд алкохол. Няма нищо лошо в умерената консумация на спиртни напитки, но не трябва да се прекалява или да се посяга към високоградусови питиета, твърдят експертите. Алкохолът е един от най-силните дехидрататори на кожата. В допълнение той е склонен да руши колагеновите връзки. Така че само след няколко запоя първите следи на нездравословния навик вече започват да се появяват под формата на бръчки.

 

2. Наливане с кафе. Две до три чаши на ден максимум не е проблем. Всяка следваща обаче повишава драстично нивото на хормона кортизол в тялото. Той отговаря за стреса и усещането за тревожност и често ни кара да бърчим лице и чело в гримаси на неприазън. А тези мимикрии очертават непривлекателни форми.

 

3. Прекаляване със солта. Всяка прашинка над 5-тия грам за деня вече попада в границите на вредното. Солта е силен дехидрататор, който атакува свежата и гладка кожа, превръщайки я в непривлекателна суха и грапава шкурка.

 

4. Рафинираните мазнини състаряват. Модерните мазнини, които се използват в хранителната индустрия често забързват стареенето заради полинаситените мастни киселини, на които са богати. Тези вещества атакуват клетките на кожата и предизвикват възпаления. Ефектът не личи с просто око, но пък ясно се вижда под микроскоп – стените на клетките изсъхват, в опит да се защитят от мастните атаки.

 

5. Твърде много бяла захар. Енергийните напитки, сладкишите, пакетираните сокове и закуски състаряват не само кожата, но и цялото тяло. Организмът няма нужда от тези продукти и отчаяно се бори да не ги консумираме. Всичко е до навик. Когато питиетата преминат в чайове и фрешове, а вместо бяла захар се научим да използваме алтернативни подсладители в ежедневието, то очертанията на времето по лицето ще започнат да се изпъват.

 

В допълнение експертите съветват да се пие по над 1,5 литра вода на ден, както и да се хапват сезонни плодове и зеленчуци, чиито ползи за кожата са незаменими.

ПОДОБНИ СТАТИИ

10 плода за здрава кожа и красота в горещите дни

Плодове, които се грижат за кожата и цялостното здраве през лятото. виж още »

Хранене при суха или мазна кожа

Ястия според типа кожа и може ли храната да ни бъде дерматолог. виж още »

Нежна грижа за лицето и врата с подръчни продукти

Нахранете тялото си отвън с това, което си хапвате и пийвате. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта