Регистрация

Нежна грижа за лицето и врата с подръчни продукти

25 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3153
Нежна грижа за лицето и врата с подръчни продукти

Нахранете тялото си отвън с това, което си хапвате и пийвате.

Вместо да ходите до салона за красота, да хвърляте излишни средства за ненужни кремове, маски и мазила, често пъти със съмнителен произход, обърнете се към природата, която чрез своите дарове по естествен път ще повиши еластичността и здравината на кожата на лицето и шията, ще ги подхрани и ще ви дари с неустоим тен и перфектен вид. Днес ние от kulinarno.bg ще ви предложим рецепта, но не за вкусно ястие, а за маска за лице, която успешно можете да приложите и на врата, раменете и деколтето. И за да бъде разкрасителната ви процедура цялостна, в четири отделни стъпки ще ви докажем, че в домашни условия разполагате с пилинг за измиване на грима и натрупаната мръсотия от деня, дизенфектант за микронаранявания, акне и комедони,  крем за подхранване и гладкост на кожата и завършващ топинг за постигане на съвършенство и отпочинал вид. Дерматолози обясняват, че ако следвате предписанията в продължение на 6 дни, ще се радвате на сигурен и доказан ефект, който ще повиши самочувствието ви.

Забележка 1: Най-добре е да пристъпвате към процедурите вечер, когато кожата ви наистина се нуждае от прочистване. Освен това по време на сън, тя ще е изцяло ангажирана с обработката на полезните за нея съставки.

Забележка 2: Количеството на продуктите е ориентировъчно, зависи от площта кожа, която ще третирате и би трябвало да ви е достатъчно за  тридневна терапия. Не правете нужната маска за всичките 6 дни на веднъж, защото не е добре да престоява толкова дълго.

Необходими продукти:

  • кафе еспресо
  • ракия (по възможност домашна и с по-нисък градус)
  • яйца (ще ви трябват само жълтъците, така че направете си сладкиш от белтъци)
  • кисело мляко
  • зехтин
  • лимон
  • мед
  • зелен чай
  • краставица

1. На пилинг маската: Сварете си кафе еспресо – в джезве или кафеварка – както си го правите. Изчакайте да се охлади до телесна температура и с помощта на тампон почистете грима. Ако е много упорит, смесете кафето с вода и измийте. След това нанесете влажната утайка с пръсти върху лицето, шията и раменете, изчакайте 5-7 мин. докато започне да засъхва и с натискане, типично за пилинг маска отстранете мръсотията и микроскопичните парченца мъртва кожа. Отмийте с хладка вода. Ще забележите, че придобивате леко по-тъмен тен.

2. Дизенфекция: Особено ако сте с по-нежна кожа, е възможно изпилването да я е наранило. Вземете медицински тампон или памук, напоете го с ракия (ако е с много висок градус, разредете я с малко вода) и намажете с лек натиск върху третираните зони. Може да усетите леко щипане. Преминете веднага към следващата стъпка, защото ако се забавите, рискувате кожата ви да изсъхне прекалено много.

3. Основната маска: Смесете жълтъци (3-5) с кисело мляко (5-8 с.л. с връх), прясно изстискан лимонов сок (4-6 с.л.), мед (2-3 с.л.) и зехтин (1-2 с.л.). Тази смес ще ви е достатъчна за около 3 дни, така че направете я в съд с капак и съхранявайте в хладилника. Намажете лицето си обилно с нея, като сложите толкова, че да не успее да се абсорбира напълно от кожата, а да остане и видим слой отгоре. Запасете се с кърпичка за затриване, защото може да се разтече. Престойте 15 минути „маскирани“, след което измийте обилнно с хладка вода. Преди да ползвате готовата смес, не забравяйте да я разбъркате хубаво.

4. Завършващ тоник: Пасирайте заедно обелена краставица без „дупетата“, тъй като в кората и крайщата на зеленчука се съдържат най-много нитрати (150-200 г) и пълнежа на 2 пакетчета или шепа листа от зелен чай. Добре е преди това да са престояли в топла вода, за да омекнат. С получената смес намажете третираните области и оставете да подейства на минимум 10 минути. Ако имате време, може да останете така дори час. Тоникът е войн срещу следи от умора по лицето и ще ви дари с усещане за свежест. Съхранявайте го на много студено място, но не и под 0 градуса, за да не замръзне. Разбърквайте преди употреба.

Още преди шестия ден ще се радвате на видима промяна, но не спирайте веднага „кожената“ диета. Ако пък искате да си я правите по-продължително, на всеки 6 дни си оставяйте поне по 4 дни почивка, защото в противен случай рискувате лицето ви да привикне към маската и да не търси от самото себе си помощ срещу външните дразнители.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три маски за лице със сода

Содата чисти, подхранва и прави нежен домашен пилинг на лицето.   виж още »

Домашен масаж на лицето по тайландски

Тайландска маска за лице с банан, ориз и ядки прави чудеса с всеки тип кожа.   виж още »

5 храни, които ни сбръчкват

Прекаляването с кафе, солени и сладки храни, алкохол и пържени ястия се очертава на лицето под формата на дълбоки и непривлекателни бразди.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта