Регистрация

10 плода за здрава кожа и красота в горещите дни

21 Jul 2017   /   nina123   /   Видяна: 2633
10 плода за здрава кожа и красота в горещите дни

Плодове, които се грижат за кожата и цялостното здраве през лятото.

Неслучайно през лятото зреят най-много плодове. Природата грижовно е помислила за човешките нужди от витамини и минерали, с които тялото да се предпази от прекалено силното слънце в горещите месеци и да защити здравето и красотата си. Затова и вкусните плодчета се оказват не просто полезна храна, но и естествен метод за детоксикация, подмладяване и постигане на съвършен външен вид. Влогърът Габриел Генов събира най-полезните летни плодове, които защитават кожата и цялото тяло от вредното влияние на слънцето и жегите. Ето кои са 10-те сочни хапки, които ще ни помогнат да се запазим млади, здрави и свежи в летните дни.

1. Боровинки – обявени за суперхрана, боровинките са фантастичен източник на антиоксиданти и важните за красотата витамини А и С. Добавени към лятното меню те ще помогнат на кожата да понесе слънчевите лъчи и да запази свежия си загар.

2. Ябълки – те са любимият плод на кожата и неслучайно се наричат „дар на младостта“. Богати на пектини, колаген и витамин А, те изтриват като с вълшебна гумичка годините от кожата. Ако искате да се запасите с естествен колаген, спрете се на ябълки от сорта Red Delicious, които са с най-висок индекс на колагеново съдържание от събратята си.

3. Диня – вкусна и примамлива, тя съдържа над 90% вода, което я прави страхотен избор за хидратиране на тялото. Тя овлажнява кожата отвътре навън, като се грижи за нейната сияйност и оводненост. А всички знаем, че хидратираната клетка е млада.

4. Банан – той е един от най-стабилните източници на калий. Кожата има нужда от този микроелемент, поднесен чрез дарове на природата, защото благодарение на него успява да задържи нужната на клетките влага, вместо просто да я отдели под формата на пот. Затова в месеците на интензивно потене е добре да се приема повече калий от естествени източници чрез храната. Бананът се препоръчва като целогодишен метод за лечение на суха кожа.

5. Ананас – това е единственият плод, съдържащ ензима бромелин, затова ананасът е незаменим в менюто. Освен уникалните диетични свойства на бромелина, ензимът може да се похвали и като естествен лечител на всякави раздразнения и възпаления по кожата. Той лекува вътрешно слънчевите изгаряния.

6. Ягоди – тези червени романтични плодчета са богати на витамини и съдържат елагична киселина. Това е вещество, което доказано се бори с вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и браздите от бръчки.

7. Папая – това е истинска бомба от витамин А, която в перфектно допълнение съдържа ензима папаин. Той допринася за разграждането на неактивните протеини или иначе казано – отървава кожата от мъртвите клетки. Именно чрез него ще се спасим от неприятното белене след плаж.

8. Киви – това е плодът, съдържащ най-голямо количество витамин С. Познат още под името аскорбинова киселина, той е основната съставка на кожата, която гарантира здравина, устойчивост на външни влияния и красота.

9. Нар – той съдържа мощни съединения, които се борят със стареенето. Нарът стимулира регенерацията на клетките и по този начин подмладява и разкрасява.

10. Череши – те са най-богатият на атиоксиданти плод, който човечеството познава. Чрез тях се извършва цялостно прочистване на тялото. Те буквално регенерират тялото и всички клетки. Спомагат за подмладяването и поддържането на здравословно тегло и правилна функция на вътрешните органи.

А ето и пълното видео на Габриел Генов:

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо стомахът се издува от плодове?

Плодовете могат да предизвикат газове, болки и дори цироза, ако се хапват в комбинация с други продукти.   виж още »

5 храни, които ни сбръчкват

Прекаляването с кафе, солени и сладки храни, алкохол и пържени ястия се очертава на лицето под формата на дълбоки и непривлекателни бразди.   виж още »

Краставица, домат и тиквичка – задължителни през лятото

Трите зеленчука, които благоприятстват водния баланс в тялото през жарките дни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта