Регистрация

Дълбокият сън идва с мляко и ядки

03 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 4795
Дълбокият сън идва с мляко и ядки

Гарантирано качествено наспиване с топло млечице и бразилски орех.

Спорно е колко е здравословна консумацията на мляко от възрастните хора поради невъзможността на зрелия организъм да се справи с млечната киселина, която натоварва стомаха. Ядките от своя страна са трудносмилаема храна, която доказано при преработка затруднява стомаха. Също така доскоро ни препоръчваха за здрав сън да не се яде поне два часа преди лягане. Нова диета против безсъние обаче разбива всички тези митове в съвкупност.

Екип от учени под ръководството на д-р Майкъл Грандър от Университета в Пенсилвания категорично заяви, че за здрав и спокоен сън хората трябва да изпиват по чаша топло мляко и да изяждат 3-4 бразлиски ореха преди лягане. Изследването е проведено върху 4500 души, като са сравнявани техните хранителни навици и спокойствието и дълбочината на съня им, както и нивото на отпочиналост, с което се събуждат. Тези, които са си позволявали млечната „късна закуска“, придружена с ядки са имали наистина сладки и релаксиращи сънища за разлика от традиционалистите, които са предпочитали да си лягат леко гладни или пък са си хапвали стабилно преди да се пъхнат под завивките.

Според изследователите силните приспивни свойства на комбинацията се съдържат в богатството на микроелементи, което действа отпускащо на нервната система. Бразилският орех е беден на наситени мазнини, но съдържа магнезии, фосфор, селен, телур, калий и др. Съчетани с високото ниво на калций в млякото, всички те позвояват на организма да се захрани с жизненонужните му съставки за правилно функциониране и то докато си почива. Така освен спокоен и дълбок сън се гарантира и високо ниво на енергичност и добро настроение в часовете след събуждането, когато тялото усеща, че му е набавено всичко необходимо.

След края на експериментите учените заключват, че комбинацията от тези две храни е толкова благодатна за съня, че при редовна употреба може да пребори заболявания като безсъние и апнея и то без медикаментозна намеса. Затова дори и да не отричат откритията на свои колеги, свързани с факта, че млякото не е сред най-полезните храни за възрастния организъм, както и че трудносмилаемите храни не са препоръчителни преди лягане, се застъпват за изводите си, че има продукти, които биха повишили драстично по естествен начин качеството на съня.

ПОДОБНИ СТАТИИ

5 отвари за здрав сън и горене на мазнини през нощта

Топли напитки преди лягане с билки и плодове, които помагат да спим дълбоко и горят мазнини по време на сън.   виж още »

Плюсове и минуси на UTH млечните продукти

Каква е разликата между пастьоризираното мляко и UTH млякото?   виж още »

Чаша кефир преди лягане за перфектна фигура

Вълшебна напитка с кефир, мед, канела и джинджифил помага при изгрането на мазнини и допринася за дълбок и спокоен сън.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous13-07-2022
Счетчики для дома, в интернет магазине еврогаз в Москве. Счетчики по низким ценам, оригинальный товар. Приборы для измерения газа для бизнеса в большом ассортименте.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта