Регистрация

10 трика от шапката на готвача

23 Nov 2018   /   nina123   /   Видяна: 1422
10 трика от шапката на готвача

Кулинарни хитринки и практични готварски съвети, които всеки готвач трябва да знае.

Не можете да отмиришете ръцете си от рибата, да се справите с капачката на буркана или тапата на виното? Искате домашно направен съд за съхранение на паста или пък да впечатлите гостите с изискана напитка. Всичко това се постига с употребата на малки хитрости, които всеки професионален готвач е използвал при „прохождането“ си в кухнята.

 

1. Равномерно намазняване – ако покапването с мазнина от шишето ви се струва неравномерно, изсипете течното растителни масло в шише с дифузер и пръскайте. Ако искате да оваляте хубаво зеленчуци в мазнина, нарежете ги, изсипете в найлонов плик, отгоре покапете мазнината и след това раздрусайте нежно, като образувате балон от плика и пълнежа му.

 

2. Белене на моркови – ако искате да махнете само минимална част от горната обвивка на моркова, опитайте с телче за миене на чинии.

 

3. Филии с кашкавал на тостер. Можете да изпечете домашни сандвичи без да включвате и чакате фурната като сложите тостера да легне на една страна и след това вкарате в него хлебчето, директно покрито с плочка сирене за сандвичи.

 

4. Искате кутия за спагети? Вземете две еднакви пластмасови бутилки от 500 мл. Отрежете с макетен нож горната им част до ¼ от началото на шишето. Направете надлъжен прорез до средата на едната бутилка. Сложете спагетите в неразрязаната и затворете с разрязаната. Ето как се прави домашна кутия за паста.

 

5. Ръцете миришат на риба. Това се случва след готвене или хапване на рибни деликатеси, а дъхът им натрапчиво се носи от дланите. Често миенето не помага, дори и с препарат. Затова стиснете паста за зъби в едната си длан и разтъркайте добре ръце. После отмийте.

 

6. Не можете да отворите тапата на бутилка. Вземете свещ или горелка и нагорещете гърлото на шишето там, където вече е въздухът между напитката и тапата. Горещият въздух се разширява и сам избутва запушалката.

 

7. Искате да запечатате найлонов плик с ядки или друг готварски продукт? Има много лесен начин, отново с нагряване. Приберете храната в найлоновата торбичка и със запалка нагорещете добре острието на нож. След това с него запечатайте найлона.

 

8. Нежно съхранение на ножове. Ако нямате изискана поставка за ножове, напълнете с ориз чаша, кана, ваза или друг подходящ съд и дръжте ножовете с остриетата надолу в съда. Доста е удобно.

 

9. Елегантно охлаждане на вино. Ако искате да поднесете чаша вино с лед, не пускайте кубчетата директно в напитката, защото я разводняват. Можете да блеснете пред компанията като измиете и замразите бели и червени зърна грозде и използвате тях вместо лед. Доста е ефектно.

 

10. Лесно отваряне на буркани. Ако не можете да творите буркан на винт с кисели краставички, гъби или друг продукт, сипете много топла вода в купичка и сложете буркана с капачката надолу в съда с водата за 15 секунди. След това опитайте пак. Има голям шанс този път да успеете.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет неща, които НИКОГА не трябва да правите в кухнята – част 2

Не режете със затъпен нож, внимавайте с какъв набухвател готвите печивата и пазете незалепващото покритие на съдовете си.   виж още »

Арсенал от хитринки за домакини

Съвети за порести палачинки, свежи зеленчуци, цитруси – богати на сокове... и още нещо. виж още »

Няколко хитринки при работата с яйца

Отделете жълтъците от белтъците на счупените яйца с помощта на пластмасова бутилка. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous24-05-2025
vibración de motor Equipos de balanceo: clave para el desempeño uniforme y efectivo de las equipos. En el mundo de la ciencia contemporánea, donde la efectividad y la estabilidad del aparato son de máxima importancia, los aparatos de calibración tienen un papel crucial. Estos equipos adaptados están diseñados para calibrar y fijar piezas rotativas, ya sea en maquinaria manufacturera, transportes de movilidad o incluso en equipos de uso diario. Para los especialistas en soporte de aparatos y los ingenieros, operar con aparatos de equilibrado es importante para promover el rendimiento uniforme y confiable de cualquier aparato móvil. Gracias a estas alternativas tecnológicas innovadoras, es posible minimizar sustancialmente las vibraciones, el zumbido y la esfuerzo sobre los sujeciones, aumentando la tiempo de servicio de componentes valiosos. Asimismo significativo es el tarea que desempeñan los sistemas de equilibrado en la servicio al consumidor. El ayuda experto y el mantenimiento permanente aplicando estos sistemas posibilitan proporcionar prestaciones de óptima estándar, incrementando la satisfacción de los consumidores. Para los titulares de empresas, la inversión en sistemas de ajuste y sensores puede ser clave para incrementar la eficiencia y desempeño de sus aparatos. Esto es particularmente relevante para los dueños de negocios que administran medianas y intermedias emprendimientos, donde cada aspecto cuenta. Asimismo, los aparatos de calibración tienen una gran utilización en el campo de la seguridad y el supervisión de estándar. Facilitan identificar probables defectos, reduciendo mantenimientos caras y perjuicios a los aparatos. Incluso, los resultados obtenidos de estos dispositivos pueden emplearse para mejorar procedimientos y mejorar la visibilidad en plataformas de consulta. Las zonas de uso de los equipos de calibración comprenden numerosas áreas, desde la producción de ciclos hasta el seguimiento ecológico. No afecta si se refiere de importantes elaboraciones manufactureras o modestos talleres domésticos, los aparatos de calibración son indispensables para proteger un desempeño eficiente y sin detenciones.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта