Регистрация

Шантави ресторанти, които си заслужават

09 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 2305
Шантави ресторанти, които си заслужават

Хапване в компанията на котки, в обстановка изцяло от лед или пък под вода, са само част от атракциите, предлагани на любителите на вкусната храна и нестандартните преживявания.

 

Да се хапне вкусна храна на незабравимо място, определено си струва цената, но оставя спомени за цял живот и ражда истории, които да се разказват с години. Затова и по света стотици ресторантьори залагат на настандартната обстановка и блюда, за да привлекат клиенти и да оставят в тях усещането за незабравимост. Ето шест шантави ресторанта, в които си заслужава да отидете, описани от tialoto.bg.

 

самолет превърнат в ресторант1. Обяд в Airbus. Разбира се няма да ви се налага да ядете в истински самолет, но The Airbus A-380 restaurant в Тайван е мястото, на което ще се почувствате на борда. Изключително вкусната храна, с която се слави заведенеието се сервира в различни части на макет на самолет, направен така прецизно, че буквално човек да се почувства в облаците. Желаещите да похапнат в ексцентричния ресторант си купуват билет предварително. А в зависимост от щедростта си могат да се нахранят в различни класи и части от самолета.

 

2. Решаваш загадки и ядеш. Това е хитра хрумка на предприемачи от Илинойс, които съчетават модерните Escape rooms с ресторантьорството. Заведението се казва Safe House и още от врата всеки посетител стартира с решаването на ребуси. Така по време на вечерята си може да се окаже в различни стаи от комплекса, изправен пред различни дилеми и ястия. Оказва се, че храненето, съчетано с активна мисловна дейност и мистерии, е приятно изживяване за мнозина.

 

стъклен ресторант под водата3. Стъклен ресторант под водата. Любителите на гмуркането могат да влязат в Ithaa Undersea Restaurant и след това да се окажат в стъкло редом до морските обитатели. Така докато се храни човек контактува през прозрачната преграда с делфини и други любопитни соленоводни обитатели. Може да наблюдава пасажи с рибки и да се радва на появата на мекотели. За този лукс, съчетан с хапване, средната цена е между 200 и 300 долара на посетител.

 

4. Да отидеш с котката си на ресторант, изпълнен със стотици котки. Ако имате алергия от козинката на тези пухчовци, това не е вашето място. Calico Cat Cafe в Токио е може би най-известният от многото азиатски ресторанти, позволяващи гушкане на котки и воденето на домашните любимци в хранителното заведение. И за да не се чувства пренебрегнат пухкавият ви приятел, за него също има лист с меню.

 

ресторант от лед5. Изцяло леден ресторант бори жегите на Изтока. Става въпрос за Chillout Ice Lounge в Дубай, където мнозина паралии се спасяват от горещото време и глада. Това е ресторант, в който всичко е направено от лед, включително и приборите. Седи се върху ледени столове, хапва се на ледени маси от ледени чинии и с ледени лъжици и вилици. Това е климатичен оазис за туристите, в който обядът не продължава дълго, но е наистина „куул“.

 

6. Празненство високо между дърветата. Заведението Redwoods Treehouse в Нова Зеландия е хитово място за всякакви частни партита. Ресторантът представлява изцяло направено от дърво място, разположено високо между дърветата. Ако имате страх от височини, по-добре не резервирайте своя празник там. Изцяло в еко стил ресторантът предлага незабравимо височинно изживяване, съпроводено със скърцане на пода. А до масата си стигате след пътуване с екстравагантен асансьор от съчки, който издига нагоре към страха.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ресторант за комикс фенове потапя в атмосферата на Готъм сити

Комплекс от заведения, тематично посветени на герои на DC ще радва с автентична храна и атмосфера любителите на комикси за Батман.   виж още »

Собственик на ресторант изяде презерватив, намерен в ястие от клиент

Ресторантьор глътна кондом, за да спаси от съд собственото си заведение. виж още »

Японски ресторант обгрижва клиенти без сервитьор

Поръчките се дават чрез тъчскрийн, а блюдата пристигат и си отиват на подвижна релса. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта