Регистрация

Японски ресторант обгрижва клиенти без сервитьор

23 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 2974
Японски ресторант обгрижва клиенти без сервитьор

Поръчките се дават чрез тъчскрийн, а блюдата пристигат и си отиват на подвижна релса.

Пословични са японците с практичните си изобретения, които все по-често се превръщат в полезен заместител на тежкия човешки труд и монотонната отегчителна работа. Наскоро kulinarno.bg ви информира за три изобретения от Страната на Изгряващото слънце, които берат ягоди, готвят по 10 000 рецепти за салати и правят пица. (Още за тези роботи – вижте ТУК). Днес ще ви разкажем за един ресторант, в който цялото обслужване на клиентите е без човешка намеса.

Автоматизираното хранително заведение отвори врати преди броени дни, привличайки посетителите с факта, че освен в кухнята, никъде няма друг персонал. Това далеч не означава, че ресторантът е на самообслужване. На всяка маса има електронно меню, от което хората си избират и поръчват чрез тъчскрийн. Блюдата, които са пожелали пристигат по мрежата директно в кухнята, където готвачите запретват ръкави в направата им.

Готовото ястие се пуска по поточна верига, наподобяваща мобилните релси в предприятията. Така храната и питиетата стигат до масата, от която са поръчани, без да се използват живи сервитьори или роботи. А когато клиентът е изпразнил някой от съдовете си, го поставя обратно на релсата, която го отнася до автоматична миялна машина. Така не се трупа неупотребявана посуда в чакане някой да я отнесе и да освободи място на масата. Освен това поръчките се взимат на мига и ястията се доставят в момента, когато са готови. Хората пестят време и се радват на скоростно обслужване.

А когато дойде време за сметката, компютърът на масата изчислява колко е тя и директно я връчва на посетителите. Те не се притесняват, ако нямат точна сума, защото персоналният им електронен сервитьор връща рестото до стотинка. Е, не могат да оставят бакшиш, но в Япония тази практика се приема като милостиня към някого, който няма таланта да свърши работата си добре. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ресторант за комикс фенове потапя в атмосферата на Готъм сити

Комплекс от заведения, тематично посветени на герои на DC ще радва с автентична храна и атмосфера любителите на комикси за Батман.   виж още »

Шантави ресторанти, които си заслужават

Хапване в компанията на котки, в обстановка изцяло от лед или пък под вода, са само част от атракциите, предлагани на любителите на вкусната храна и н виж още »

Как рестьорантьорите манипулират клиента

Трикове, които ни карат да поръчваме повече храна, да избираме желанието от ресторантьора предложения в менюто и да се върнем пак в същия ресторант. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта