Регистрация

Човешката глупост възпрепятства правилната диета

11 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 2686
Човешката глупост възпрепятства правилната диета

Незнанието и дълбоко насадените вредни хранителни навици заплашват с оръжие опитите на тялото да свали килограми дори и при най-подходящия режим на ядене.

На всеки, който е спазвал диети, поне веднъж се е случвало да остане разочаровън, че въпреки стриктното следене на всяка заръка относно режима за отслабване, кантарът не помръдва от първоначалните показатели. Събитие – отчайващо и в някой случаи депресивно, рутинно в своята честота и особено неприятно, ако диетата ни е нужна, за да свалим ударно няколко килца и ненужни сантиметри от талията, ханша и бедрата преди важно събитие.

Днес ние от kulinarno.bg ще ви обясним не какво трябва да правите, за да отслабнете, а какво не трябва в никакъв случай да допускате като грешка, ако искате хранителният режим, който ви е препоръчан, да се овенчае с успех.

На първо място трябва да се погрижите за приема си на фибри – ако смятате да ядете хляб, то нека той бъде пълнозърнест. Голяма грешка е, освен ако нямате специфично заболяване, да не ядете плодове. Те са богати не само на витамини, но и на така нужните фибри, за които е доказано, че могат да изгорят до 30% от мазнините в тялото ви, ако съумеете да си ги доставяте редовно и в нужните дози.

Грешка номер две, която ще попречи на отслабването ви, е да пренебрегнете кофеина. Повечето диети не позволяват кафе от гледна точка на факта, че мнозина го пият подсладено с калорични продукти или подправено с мляко – все съставки, които гарантирано ще навредят на резултата от хранителния ви режим. Една чаша черно неподсладено кафе, без сметани и други добавки е напълно приемливо. А знаете ли, че нужните дози кофеин можете да си набавите и от зеления чай. Той е способен да забърза метаболизма ви с до 10% и да активизира горенето на мазнините.

От прекалено малко ядене не се отслабва, а дори и да се свалят някакви килограми от порции в сиромашки количества, бързо ще си ги качите обратно, когато отново започнете да се храните както трябва. Доказано е, че при три основни ястия за деня, никое от тях не бива да бъде под 400 калории за жените и под 500 Ккал за мъжете, защото в противен случай тялотото спира да си набавя енергия от изяденото и започва да я изсмуква от вече натрупаната мускулна маса. Така едновременно ще си навредите двойно като не разграждате мазнини, а разрушавате мускулите си. Колкото и да е строга и ударна една диета, не трябва да пада под минимума от 1200 калории на ден за жени и 1500 Ккал за мъже.  

Комбинирате хранителен режим с твърд алкохол – ако нямате намерение да спрете да посягате към чашката, то поне не се измъчвайте с диетата. Ефектът от нея ще е нулев. Някои експерти разрешават по една бира на ден или до 100-120 мл вино, но наричаният още „твърдак“ е крайно неподходящ при опитите за отслабване. Когато се приемат спиртни напитки, тялото си набавя нужната му енергия от тях, защото те са висококалорични и съдържат захари. Така то спира разграждането на мазнини. Доказано е, че две мартинита на ден намаляват горенето на тлъстини с до 75%. Замислете се сами.

Рядкото ядене е ключ към надебеляване – не си мислете, че като пропуснете едно от основните хранения сте направили нещо добро за себе си. Организмът ви се шашка, метаболитните процеси се забавят, а храносмилателната и отделителната система изпадат в шок. Ако хранителният ви режим изрично не настоява да не ядете на закуска, обяд или вечеря, не предприемайте подобни мерки на своя глава. При следващото по-стабилно хапване тялото ви ще се стреми да се презапаси с резерви, които да използва, ако отново остане гладно. Разбира се, особено на вечеря не е нужно да се тъпчете, но нищо не пречи да хапнете една салата или нещо леко няколко часа преди лягане. Помнете, че не е добре отстоянието между основните яденета да е повече от 4:30 часа. 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Възпалителните храни ни превръщат в развалина

Някои хранителни продукти предизвикват повишаване на киселинността в тялото, а с това – сриват имунитета и предразполагат към разболяване. &nbs виж още »

Цветни етикети предупреждават диабетици в избора на храни

Червено, жълто и зелено ще показват колко точно е полезен даден продукт в хранителната верига. виж още »

Британски учени: през уикендите се освинваме

От петък до неделя вечер развалме постигнатото от седмичната диета. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта