Регистрация

Честит Международен ден на бирата на всички любители на Фанта Хмел

02 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 2753
Честит Международен ден на бирата на всички любители на Фанта Хмел

Празникът на бирата се чества всеки първи петък от август месец.

Днес – 2 август 2013 г честваме Международния ден на бирата. Празникът на нискоалкохолната газирана напитка е всеки първи петък от август месец, за да даде шанс на празнуващите и почитащите пивото да сглобят болящите си глави в почивната събота след запоя.

Не бързайте да честитите професионалния празник на биропроизводителите, защото пивоварите честват деня на трудовата си дейност на Илинден. Но няма да сбъркате, ако вземете важното решение с каква гарнитура да започнете да празнувате, а след това отделите време и енергия да си я набавите заедно със стабилно количество бира. За жалост не живеем в Австрия и Германия, където днес ще се проведат редица бирени игри, тъй като пивото в тези страни е на особена почит. В люлката на европеизацията – Брюксел пък са подготвили дегустация на над 500 вида от пенливия алкохол, произведен там.

Макар и българинът да се слави като отявлен пияч, статистиката сочи, че ние сме на 17-о мясо в ЕС по консумация на бира, като на глава от населението се падат по малко над 65 литра годишно. Повече от половината си „дажба“ Бай Ганьо поглъща в месеците от май до септември, когато е и бумът на продажбите на пиво.

Статистиката сочи, че най-много биропийци живеят на територията на София, където на човек се падат по близо 80 литра на година. Други стабилно черпещи се са гражданите на Русе, Монтана и Стара Загора.

Екипът на kulinarno.bg ви пожелава весел празник с хубава компания, качествено пиво и добро мезе... както и свежа съботна сутрин Laughing . Наздраве!!! 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Untappd – онлайн бираджии дават съвети на пиячи

Нова социална мрежа за любителите на бирарии съветва коя е най-подходящата кръчма във вашия град. виж още »

На Света Петка хапвайте скромно и сред близки

Днес почитаме паметта на добродетелната светица Петка и честваме деня на Габрово. виж още »

7 млн. литра бира се изпиха на Октоберфест 2013

6,5 млн. души изпиха близо 7 млн. литра пиво на най-известния бирен фестивал в света. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта