Регистрация

Хубави навици за хубава фигура

13 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 3641
Хубави навици за хубава фигура

Направете малки промени в живота си, които ще доведат до големи позитивни последствия.

Едва ли има човек, който не копнее за привлекателна фигура или пък би се отказал да води по-здравословен начин на живот, без това да му коства средства и усилия. Затова екип от американски психолози създаде списък с нещата, които можем да променим в ежедневието си, за да живеем по-здравословно и да поддържаме природосъобразно тегло. Малките промени са незначителни от гледна точка на намесата си във вече установения начин на живот на хората, но могат да доведат до сериозни позитивни промени.

1. Всеки обича сладкиши и захарни изделия. Да спрем да ги консумираме само защото са вредни е тежко, а и забраненият плод е най-сладък. Затова просто трябва да намалим на половина досегашните дози и да си създадем навика, че под десерт освен тестените сладкиши и шоколадите също се включват и сушените плодове. Когато започнете да ги възприемате със статуса на сладкиши, вече сте направили първата крачка към един по-здравословен начин на живот.

2. Заменете поне едно ядене със салата. Независимо дали плодова или зеленчукова, тя ще дари на организма ви полезни витамини и минерали, които са път към здравето. Тежките храни от своя страна натоварват тялото и особено стомаха, богати на мазнини и соли, те действат деградивно както вътрешно, така и на външния вид. Затова си заслужава да си създадете и този навик.

3. Поне половин час ходене пеша на ден. Ако не се занимавате активно със спорт, който изисква да повишите мускулната си устойчивост, то с 30 мин. разходка на ден си гарантирате един добър тонус. Ако нямате време да излезете на специална разходка, то поне пропуснете да използвате градския транспорт за отиване или прибиране от работа или пък паркирайте колата си малко по-далеч от офиса. Ще се изумите колко енергия ще се влее във вас след като се поразходите.

4. Преборете се със стреса. Тук имате две направления. Разделете дневните си задължение на групи и след като се справите с всяка една, си давайте кратка почивка. Личното време, било то и само 5 минути, ще ви помогне да се успокоите и да обмислите следващия си пакет от действия. Второто направление при борбата със стреса е да атакувате лошите мисли, като се стремите към позитивизъм. Ще ви трябва малко време докато умът ви започне да се справя с черногледството, но този талант търпи развитие.

И ако само за седмица се стараете да спазвате тези правила, те ще започнат да се превръщат в навици, обясняват психолозите. А след време ще установите, че живеете по-здравословно и се справяте по-добре в личния и професионалния живот.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво е важно да правим преди хранене

5 неща, които не трябва да забравяме преди да седнем на трапезата. виж още »

Протеинова закуска убива глада

Хапвайте яйца вместо сладкиши при първото си ядене и апетитът ще си отиде за целия ден. виж още »

Вредни навици по време на хранене

Паленето на цигара, пиенето на вода и хапването на плодове за десерт са едни от най-вредните хранителни привички. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта