Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

13 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3746
Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

Телците трябва да намалят сладкишите, червените меса и като цяло – порочното си чревоугодничество.

В книгата си „Зодии на вкус“ българската духовита астроложка Марияна Добранова разглежда взаимовръзката между зодиакалния знак, хранителните навици и най-честите болести или недостатъци, от които човек страда заради принципите си на ядене. Авторката е на мнение, че както с любовта, приятелството, семейството, кризите в живота, така и с предпочитаното меню може да се намери взаимовръзка с датата на раждане.

Телците са наречени от Марияна Добранова чревоугодници. Те разбират от хубава храна и знаят как да си я приготвят. Обичат да си хапват всичко вкусно, без да се интересуват от какво е направено и никога няма да изпуснат основно хранене. По-вероятно е да си добавят и няколко междинни към него.

Ако сте поканили на гости представител на зодия Телец – заложете на големи количества, вкусни рецепти и богато разнообразие. Ще се изумите колко широк стомах може да има. Не забравяйте в никакъв случай за десерта, защото всички родени под този знак са любители на захарните изделия и ги консумират в нездравословно огромни количества и със завидна честота. Също така е добре да спазите стриктно часа, в който се храни Телеца, защото ако закъснеете, рискувате да отскочи до близкия магазин за fast food и да се натъпче докато се бавите с приготовленията.

Ако вие сте гост на Телец, очаквайте да ви изненада с многостепенно меню и романтична атмосфера. Тези хора са силно пестеливи, някои от тях са порочни дзифтари, но специално за храна са склонни да похарчат цяло състояние. Ако значите нещо за този човек, ще се постарае да ви го докаже, откъсвайки от портфейла си солидна сума и разучавайки най-вкусните рецепти на света.

Слаби места в храненето на Телците. Това е ясно – прекаляват с десертите и основните, с броя на яденетата и количеството. Не умеят да се замислят нито за количеството на погълнатите калории, нито за здравословните последствия от безразборното си тъпчене. Често това личи на фигурата им, въпреки че някои от тях са със завиден метаболизъм. Те никога не се замислят, че с този начин на живот обмяната на веществата им няма да остане безупречна завинаги.

Съветите на експерта относно храненето на Телците. От здравословно-зодиакална гледна точка  най-слабото им място е гърлото, затова трябва да намалят друг свой порок – газираните и силно охладени напитки. Освен това препоръчително е да заменят червените мазни меса с бяло пилешко месо или ако не могат – то поне с пуешко. Колкото до сладкишите – там трябва да вложат стабилна част от присъщия си инат, за да спасят фигурата си. Добре е още да разучат малко рецепти за салати и здравословни закуски, че да дават на тялото си нещо полезно при някои от храненията си. Физическата активност също е препоръчителна и нека тя не се възнаграждава за финал с богато и обилно блюдо.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия везни

Везните са кулинарни естети, които обожават подредената трапеза и особено ценят сладкишите. Тови често личи и на фигурата им. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия дева

Девите са стриктни в спазването на диети, умеят да се хранят здравословно и не прекаляват с количествата на ястията и алкохола. виж още »

КОМЕНТАРИ

18-08-2023
HRgE
18-08-2023
HRgE
18-08-2023
HRgE

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта