Регистрация

Домашна пилешка каша с бяло месо и бульон

Домашна пилешка каша с бяло месо и бульон
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 10454

Печена пилешка каша със запръжка от брашно и червен пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Имам баба, която живее на село и си гледа кокошчици. Когато ми даде някоя заклана, впечатление прави, че домашното пиленце има много мазнина, която пуска перфектно бульонче при варене. Освен това месото е доста по-жилаво, отколкото при купешките бройлери и трябва да се вари доста дълго. За тази рецепта използвам предимно домашни пилета, но съм я правила и с купени. Просто трябва гърдите да са минали термична обработка, а най-добре – варене. Взимали сме си семейно пиле на грил, изяждаме останалата част, а гърдите накъсвам за кашичка. Става невероятно вкусно.

Необходими продукти:

  • 500 г сварени и накъсани на ситно пилешки гърди
  • 6 с.л. брашно
  • 1 с.л. червен пипер
  • 500-700 мл пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 скилидки чесън
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган нагрейте мазнината и изсипете постепенно брашното при непрестанно бъркане.

2. Щом започне да покафенява добавете и червения пипер и разбийте енергично за няколко секунди.

3. Започнете с добавянето на бульона. Сипва се бавно и постепенно, а с другата ръка се бърка. Не е лесно да се разбият хубаво бучките, затова се постарайте повече.

4. Когато сте смесили добре бульона и брашното, добавете и месото. Намалете огъня и оставете да покъкри за поне 8 минути. Нека бульона поизври.

5. Добавете намачкания чесън, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и оставете да къкри отново на слаб огън за около 5 мин. Ако не бъркате, кашата ще хване много апетитна коричка отгоре и отдолу.

Поднесете топла и се насладете на уникалния вкус. Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
13
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
3
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта