Храната влияе на женското настроение
Дамите се чувстват нещастни след хапване на картофи и хляб, а радостта им идва с кафето и рибата в зехтин.
Настроението на жените – тема в която се навлиза много деликатно, защото обхваща цялата палитра от човешки темперамент като започне от леденото спокойствие и хладнокръвие и се достигне до урагани от огън, гняв и сълзи. Много са и анекдотите по въпроса как може един мъж да направи жената щастлива, като отговорите обаче не звучат достоверно или пък не са научно доказани.
Учени от Харвард хвърлиха яснота в тъмната дълбока бездна като откриха още фактори, от които се влияе настроението при представителките на нежния пол. Изследователите са на мнение, че храната пряко допринася за усещането на тъга, потиснатост, безпомощност, скръб и отчаяние, но също така може да доведе до чувство на безпричинно щастие, свобода, радост и фриволност.
Оказва се, че продуктите, които предизвикват минорни настроения при жените са богатите на въглехидрати тежки храни. На първо място сред носителите на нещастие се нарежда белият хляб и тестените продукти, достойно следвани от картофените изделия. Дамите губят често усмивката си също от червени меса и особено мазни, затова свинското е коварен враг на настроението. След него се нареждат телешкото и пуешкото месо, конските и дивечови деликатеси.
С усмивка, благоговение и добро настроение всяка дама ще удостои готвача си, ако й бъде поднесена риба, обясняват учените. Кафето и червените вина са напитки на които също можете да заложите, ако искате да повдигнете духа на ваша приятелка или половинка. От подправките мощен стимулатор на чувството за радост е зехтинът и особено този, произведен по технологията Extra virgin.
ПОДОБНИ СТАТИИ
Негативните емоции стягат тялото и му пречат да усвои или изхвърли храната. виж още »
Позитивно настроениете хора са склонни да приемат полезна храна, а негативистите наблягат на вредни ястия. виж още »
С какви храни се сервира бялото вино – първи стъпки в избора на подходящи мезета. виж още »
КОМЕНТИРАЙ