Регистрация

Трикове за справяне с фаст фууд и цитруси

03 Oct 2017   /   nina123   /   Видяна: 2147
Трикове за справяне с фаст фууд и цитруси

Как да направим старата пица като нова, как да не се разпадне сандвича при ядене, как да обелим инатлив портокал и как да изстискам лимон без сокоизтисквачка.

Хитринки в кухнята – това са онзи набор от домашни помощници, които се таят дълбоко в ума на домакинята и успяват да изплуват точно когато са наистина нужни. Затова ние от kulinarno.bg се чувстваме ангажирани да увеличаваме постоянно вашия домакиски набор от полезни съвети, а от вас зависи дали ще ги използвате или не. Затове не можем да пропуснем споделянето на поредната доза хитрини, които ще направят кулинарния ви живот по-лесен.

Как се топли вече изстинала пица? Винаги си задаваме този въпрос когато доставчикът е закъснял или на сутринта отворим кутията, която сме си взели за вкъщи от близката вечеря с приятели на пицария. Парчетата нямат нищо общо с приятната си апетитна визия от снощи или от брушурата за поръчки. Вместо това в ръцете ни попадат глетави хапки с омекнала долна кора и втвърдена плънка в стегнат като бетон кашкавал. Не е вкусно и определено не изглежда така. Мнозина правят грешката да пъхнат пицата в микровълновата фурна или тази на печката, но оттам италианското тестено ястие никога не излиза като ново. Каналът top_5_of_the_net съветва да напраим друго – да стоплим пицата директно върху котлона. Тогава излишаната влага от блата се изпараява, а коричката се препича и става хрупкава и приятна. В допълнение продуктите от топинга се загряват бавно, постепенно и по-малко от основата, като по този начин кашкавалът се разгръща, стопляйки в хармония и останалите продукти. Става идеално – опитайте следващия път. (Ако искате да си направите домашна пица, кликнете на нашето предложение за пица Тони с домати, бекон и кашкавал)

Как да не изпадне плънката на сандвича докато го ям? Този въпрос дерзае мнозинството от хора, свикнали да хапват сандвичи. Не е приятно в обедната почивка да понесете кюфте, сос или картофки, отпечатани като семеен герб върху ризата си. Не е и вкусно да се храните над чинийка и да хващате в полет покапалото съдържание на хамбургера, а след това да го допъхвате в устата си дъвчейки, с идея да усетите цялото разнообразие от вкусове. И тук top_5_of_the_net имат съвет. Първо обърнете сандвича с горната кора надолу. Тя е по-голяма и по-дебела, следователно и по-способна да задържи съдържанието на хамбургера. Освен това хванете сандвича така, че палецът и малкият пръст да са отдолу, а с другите три пръста натискайте отгоре. Китайски учени доказаха, че така натискът се разпределя най-равномерно и вътрешността не се опитва да избяга докато я хапвате. (Вижте как kulinarno.bg си направи страхотни домашни хамбургери)

Как се бели цитрусов плод с тънка и инатлива кора? Независимо лимон, грейпфрут, портокал или мандарина, правилото важи за всички. Ако знаете, че ще имате проблеми с махането на кората и ципата, просто приберете плода във фризера за 15 минути. По този начин кората му се отдръпва от сърцевината. А щом извадите на топло, веднага започнете да белите с ръце. Този процес е подобен на шокирането на домати за отстраняване на люспата и отново рязката смяна на температурата е ключов фактор.

Как се изстискват цитруси без сокоизтисквачка? Неминуемо този въпрос ви е глождил поне веднъж по време на пикник това лято. Кой ще се сети въобще да понесе сокоизтисквачка на семейно пътуване? В този случай у вас имате обаче или щипки за барбекю, или такива за лед или поне един читав френски ключ при инструментите в колата. Е, ако Архимед е измислил лоста, то вие го използвайте. Първо разтрийте в плот или друга повърхност неразрязания цитрус така, че леко да се намачка. След това го разрежете и с помощта на импровизираната преса ще успеете да извадите максимума от него. Направо да се чудим за какво са ни въобще сокоизтисквачките...

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как се настъргва кората от цитрусите

Как се стърже цитрусова кора за максимален вкус, свежест и аромат?   виж още »

Домашни цитрусови корички в сушен или мармаладен вариант

Как се правят сушени кори от цитрусови плодове и мармалад от кори на портокали и лимони?   виж още »

Храни, които стават вредни след притопляне

Кои продукти стават особено вредни, ако си ги притоплим на другия ден след готвенето? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта