Регистрация

Трикове с водка за дома

28 Mar 2017   /   nina123   /   Видяна: 3222
Трикове с водка за дома

Водката чисти лепило и петна, гони миризмата от обувките и мие прозорци и огледала.

За едни водката е твърд безвкусен алкохол, за други – еликсир, на който се наслаждават. Трети я ползват за основа на коктейли, четвърти пък не могат да живеят без нея. Независимо към коя от групите спадате, днес ще погледнем на водката по един различн начин, защото тя няма да се поглъща, а ще се превърне във верен домашен помощник. Благодарение на канала faktite във v-box7, научаваме как да накараме този многолюбен от руснаците алкохол да ни бъде от полза.

1. Водка чисти лепило от стъкло. Независимо дали искате да махнете досадното лепило, останало върху бутилки след отлепянето на етикета, или сте направили пък глупостта да залепите върху стъкло или пластмаса тиксо, а после се дивите на полепналата мръсотия, вече можете да оправите проблема. Просто напоете парцалче във водка и измийте с него упоритата лепкавост. Ще се изумите колко лесно става.

2. Водката замества вода за уста. Само не гълтайте. Ако искате да освежите дъха си, разбийте 20 мл водка с две щипки канела и жабурете минута с този разтвор. Изненадващо ще осъзнаете, че водата за уста има същия ефект. Не забравяйте да изплакнете след това, защото канелата ще полепне по устната кухина и усещането не е приятно. Изтръпването на небцето и бузите след процедурата е нормално. То ще отмине до няколко минути.

3. Водката е локално обезболяващо. Използвайте външно. Действа при удари, цицини, натъртвания и дори пукнати кости, но ще е добре да направите този мехлем превантивно, защото са му нужни три дни. Сипете в прозрачен стъклен малък буркан 150 мл водка и сложете в течността няколко стръкчета цвят на лавандула. През деня дръжте съда на слънчева светлина. След няколко дни илачът е готов. Напоете памук в него и третирайте болежката без да отмивате.

4. Водка чисти всякаква стъклария. Направо си напълнете флакона с пръскало за миене на прозорци с 500 мл вода и 200 мл водка. Разклатете и магията е готова. Можете да излъскате стъклени чаши, да си направите пролетното и есенното миене на прозорци, да накарате огледалата да блеснат, както и да използвате за почистване на стъклата на колата или очилата си.

5. С водка се правят страхотни екстракти за сладкиши. Отсипете си в стъклен съд около 500 мл водка и след това добавете подправка, чиито екстракт желаете. Опитайте с шушулка канела, стръкче ванилия, листенца мента или босилек, лимонови или портокалови корички. Преди използване обаче отварата трябва да престои една седмица, така че решете по-раничко. А колкото повече престоява, толкова по-силна става.

6. Водка гони неприятната миризма от обувките. В стар флакон от парфюм или друг подобен уред с пръскало разтоврете водка във вода в съотношение 1:3 (в полза на водата). След това напръскайте вмирисани обувки, чорапи и дори гардероби и шкафове, които насмрадват. След 10-тина минути ще надушите резултата.

7. Каша от водка отпуска мускулите. В пликчета за кърма или други малки пликове за храна със зип система сипете 100 мл водка и 100 мл вода (можете да намалите количествата наполовина). Сложете във фризера до образуването на желирана каша. След това наложете болящ мускул или места, на които мускулната треска ви измъчва. Ще усетите моментално подобрение. За съвършен резултат повторете процедурата 4-5 пъти за денонощие с продължителност от 45 секунди до 2 минути.

8. Маска с водка бори пърхота. В 150 мл водка изсипете 1 с.л. сушени листа от розмарин. Дръжте на слънце през деня, а нощем на топло в затворен стъклен съд за 5-6 дни. След това намажете скалпа като втривате хубаво. Оставете да изсъхне за 20-тина минути. Ако започне да ви щипе прекалено, отмийте по-рано. Щипането и дискомфорта са нормални. Правете си тази маска през миене и след 4-тата процедура ще забележите, че пърхота почти го няма или съвсем е изчезнал. Ако обаче до третата процедура не отчетете ефект, по-добре не продължавайте.

Ако сте решили обаче да използвате водката по традиционното й предназначение, то ние можем да ви предложим стотици МЕЗЕТА ЗА ВОДКА!

Ето и видеото, в което faktite показват нагледно някой от странните приложения на водката.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за гонене на мравки и насекоми от кухнята

Прогонване на дребни вредители от кухнята с подръчни готварски продукти.   виж още »

Трик за бързо изстудяване на бира

Как се охлажда бира възможно най-бързо?   виж още »

Почистване на ръце от орехови кори

Оцветените от орехи ръце не могат да бъдат напълно почистени. Орехите цапат дрехите необратимо – внимавайте!   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта