Регистрация

Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

21 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3820
Тридневна строга цитрусова прочистваща диета

Професионална диета с плодове, зеленчуци и малко риба ни помага да влезем в старите дрехи след празниците.

Месец януари вече се преполови, но мнозина от нас пазят спомените от празниците не само в ума си, но и върху тялото. Килограмите от редовното преяждане през изминалите седмици, безразборната комбинация на големи количства храни, яденето по няколко пъти на ден, мазните меса, тежките хлябове и тестени изделия и прекаляването с алкохола водят до това – трудно побиране в старите дрехи, подут, разширен и нередовен стомах, увеличен апетит. Но всичко свърши. Дойде времето да сме обратно в делничното ежедневие, където качените няколко килца определено пречат както на организма, така и на самочувствието.

Американски хранителни експерти препоръчват преди да се започне която и да е диета, а дори и ако нямате намерение да спазвате хранителен режим, да си направите тридневното прочистващо хранене, което да помогне на корема и стомаха да влязат в нормален ритъм и да посъбере разширенията, които сте им причинили заради необмислената поредица от тежки гуляи. Освен това цитрусовият режим ще помогне на тялото да се отърве от месните и алкохолни токсини, които е задържало, а също така може да свали бързокачените килограми. Подобна диета не би затруднила никого. Създателите й съветват да обхване дните събота и неделя, като включи петък или понеделник, за да имат хората шанс в два от дните да са близо до хладилника, откъдето да черпят пресните дарове на природата, с които са се запасили предварително.

Ето и какво трябва да си купите: 6 яйца, 6 банана, 3 грейпфрута, 3 лимона, 6 портокала, 3 плода авокадо, 9 мандарини, 9 кивита, 3 моркова. Ще ви трябва също зелен чай, мед, консерва риба тон – 180 грама и три салати айсберг (в България може да използвате маруля). Ако харесвате маслини, вземете си около 300 грама.

По време на прочистването не пийте нищо освен вода и зелен чай. Не се изкушавайте и да увеличавате дозите. Също така ще трябва да спазвате часовия интервал между храненията, защото именно той е компонентът, който ще вкара в ритъм храносмилателната система. Пригответе се да ходите често до тоалетна, защото количеството на погълнатите течности е голямо.

Ето как да се храните през трите дни. 30 мин. след ставане от сън изяжте един лимон с малко мед. Ако не ви харесва комбинацита по този начин, можете да си изстискате сока и да го подсладите с пчелния продукт. Половин час след това хапнете едно авокадо. След още 45 мин. изпийте чаша зелен чай. След един час изяжте две варени яйца. Изчакайте да мине още един час и пиите вода – опитакйте се да изпиете 300-500 мл на веднъж. Два часа след това схрускайте един морков. Изчакайте още половин час и отново пийте чай. След още 30 мин. изяжте 3 мандарини. Изчакайте един час и пийте вода. Изчакайте още половин час и хапнете два банана. След час е време за чая. След още час изяжте три кивита. Час след тях пийте чай.  45 мин по късно - време е за вечерята (хипотетично ако денят ви започва в 8 часа сутринта, сега е 20 часа). Накъсайте си зелените листа и ги смесете с 1/3 (60 грама) от месото риба тон. Можете да сложите оцет, зехтин и маслини по избор. Не осолявайте. След вечеря си починете час и половина и изяжте два портокала. Непосредствено преди лягане изяжте грейпфрута или ако ви е неприятен на вкус, изстискайте си сок от него. Не му слагайте мед обаче.

Добре е да си правите едночасови разходки през тези три дни, като поддържате бърза крачка. Ако се занимавате и с друг вид спорт, той ще ви е в плюс при изчистването на токсини през порите. На третия ден ще отчетете, че при физическа дейност се потите доста интензивно. Нормално е. Ако сметнете, че режимът има ефект, можете да си го правите профилактично в три от всеки 21 дни. Пиенето на вода е задължително в указаните часове, но я гълтайте смело и във всеки друг момент, когато усетите жажда. Няма да ви навреди. Ако слагате мед в чая, изчислете го така, че дневният ви прием да е по 1 г на 2 килограма от теглото ви (Т.е. човек с тегло 70 килограма не може да консумира повече от 35 грама мед дневно.).

ПОДОБНИ СТАТИИ

Задължително хапвайте по 2 мандарини всеки ден

С изяждането на две мандарини дневно ще поддържате здравословно тегло, млада визия, нормално кръвно налягане и холестерол и ще се защитите от есенните виж още »

Греипфрут – уникална добавка към режима за отслабване

Отслабване с грейпфрути гарантира бързо топене на мазнини и намаляване на апетита.   виж още »

Защо не трябва да се ядат цитруси на гладно

Киселините в цитрусовите плодове атакуват стомаха и зъбите, а приети на гладно портокалите и мандарините могат да предизвикат алергична реакция. &nbs виж още »

КОМЕНТАРИ

заказать продвижение сайта яндекс логин в скайпе SEO PRO1
заказать продвижение сайта москва логин в скайпе SEO PRO1

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта